Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό το Toyota Hilux σβήνει τις φωτιές στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Toyota Hilux σβήνει τις φωτιές στα ηλεκτρικά

Mobility

Αυτό το Toyota Hilux σβήνει τις φωτιές στα ηλεκτρικά

Mobility

Μια βρετανική εταιρεία δημιουργεί το απόλυτο πυροσβεστικό για φωτιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που όπως ξέρουμε, δεν είναι «απλές» στην κατάσβεση.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας ως βάση ένα επιμηκυμένο 6τροχο Toyota Hilux, η εταιρεία Yorkshire υποστηρίζει πως έχει τη λύση για τις δύσκολες φωτιές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως έχει αποδειχθεί, οι φωτιές στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λόγω της χημικής σύστασης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν και να σβήσουν, απαιτώντας τεράστιες ποσότητες νερού. Η Yorkshire, χρησιμοποιώντας το σύστημα Coldcut Cobra, που αναπτύχθηκε από την Prospeed Motorsport, με τη χρήση ειδικού χημικού πρόσθετου και του ανάλογου εξοπλισμού, υπόσχεται εύκολη και κατά πολύ ταχύτερη κατάσβεση.

Advertisement
Advertisement

Το χημικό αυτό υλικό, αναμιγνύεται με το νερό της δεξαμενής του πυροσβεστικού οχήματος και με το ειδικό ακροφύσιο μπορεί να εισχωρήσει σε πολύ στενά σημεία της δομής μιας μπαταρίας και με πίεση που φτάνει τα 300 bar. Σε αντίθεση με τις κοινές μεθόδους κατάσβεσης που απαιτούν χιλιάδες λίτρα νερού, η Yorkshire απέδειξε πως μόλις με 240 λίτρα του ειδικού αυτού διαλύματος, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Το Prospeed Hiload όπως το λέει η εταιρεία, είναι ένα Hilux με μεγαλύτερο κατά 1.230 χιλιοστά σε μήκος, που φέρει και τρίτο άξονα και δεξαμενή 1.200 λίτρων. Αυτό σημαίνει πως σε φωτιά ενός αυτοκινήτου, χάρη στο σύστημα Coldcut Cobra, χρησιμοποιείται μόλις το 20% του περιεχομένου της δεξαμενής. Το Hiload προς το παρόν δοκιμάζεται στην Τσεχία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φωτιά σε ηλεκτρικό; Μια οθόνη σώζει ζωές
Φωτιά σε Tesla: Περισσότερο νερό απ’ ό,τι για πυρκαγιά σε σπίτι! (+video)
Δε θα πιστέψετε πόσα φανάρια έχει Αττική