Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot e-Lion: Όλα ηλεκτρικά

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-Lion: Όλα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Peugeot e-Lion: Όλα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Το τι σημαίνει η έκφραση «e-Liοn» για την Peugeot μπορούμε να το καταλάβουμε από τη ύπαρξη του γράμματος «e» στον προσδιορισμό. Το τι αντιπροσωπεύει για την εταιρεία, αλλά και για τους πελάτες της, είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η Peugeot είναι από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση και ένας από του μεγαλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, αυτό που θέλουν να κάνουν στην εταιρεία είναι να εφαρμόσουν ένα νέο στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ονομάζεται «e-Lion» και προβλέπει την εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης στην τεχνολογία και στο μέλλον της εταιρείας.

Το βραχύ τμήμα αυτού αφορά στην παρουσίαση πέντε νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ως τα 2025. Ουσιαστικά, αυτά θα είναι οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις ήδη υπαρχόντων οχημάτων της. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τα e-308, e-308 station wagon, e-3008, e-408, e-4008 και το e-4008.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω θα παρουσιαστούν εντός των δύο επόμενων ετών και θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια της Peugeot να έχει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο της. Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο αφορά στη μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στα αυτοκίνητά της. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να μειωθεί αυτή στο 60% ως το 2030, συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα.

Ωστόσο, οι απώτερες βλέψεις της Peugeot αφορούν στη χρονιά του 2038. Τότε, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι ένας κατασκευαστής που θα έχει μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την παραγωγική διαδικασία της, σε όλες τις λειτουργίες της και σε όλες τις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως.

Advertisement

Όπως δήλωσε η Linda Jackson, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot, αυτό που επιθυμούν δεν είναι να γίνει η εταιρεία ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Επιδίωξή τους είναι να γίνουν ο ηγέτης στη μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα ως εκείνη τη χρονιά.

Advertisement

Για να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια ολιστική προσέγγιση σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Η χρήση των ανακυκλωμένων υλικών θα είναι βασικός παράγοντας σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό δεν θα αφορά μόνο στα αμάξωμα και στο εσωτερικό αλλά και στις μπαταρίες και στις πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή τους.

Ένας άλλος τομέας είναι η προσπάθεια μείωσης του βάρους των καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Επιπλέον, η συνεργασία με εταιρείες όπως η Foxconn και η Amazon θα επιτρέψει στην Peugeot τη δημιουργία αποθηκευτικών νεφών για τους πελάτες της αλλά και για την ίδια την εταιρεία.

Advertisement

Στο στρατηγικό πρόγραμμα «e-Lion», το οποίο αφορά και στις λέξεις-στόχους «electric», «ecosystem», «experience», «environment» και «efficiency», όπως είπε η κυρία Jackson- περιλαμβάνεται και το ότι δεν θα χρησιμοποιείται χρώμιο και θα επανεξεταστεί η έννοια του λεγόμενου «κύκλου ζωής» των οχημάτων.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά θα πρέπει να επανεξεταστεί και η έννοια του «μεταχειρισμένου οχήματος», καθώς στο μέλλον τα οχήματα θα μπορούν να ανακυκλώνονται στο σύνολό τους ανά πάσα στιγμή.

Πέραν αυτών, στο «e-Lion» ο πελάτης καταλαμβάνει καίριο ρόλο. Στόχος των ανθρώπων της Peugeot είναι να επεκτείνουν το δίκτυο φόρτωσης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, εφαρμόζουν ήδη στη Γαλλία ένα πρόγραμμα χρήσης των μοντέλων της από τους πελάτες της και όχι ιδιοκτησίας τους. Αυτό έχει ένα ελάχιστο κόστος 150 ευρώ μηνιαίως. Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Peugeot Inception Concept είναι εντυπωσιακό!
Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων
Δοκιμή: Peugeot 308 1.5 BlueHDi EAT8 130 PS