Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: Το πρωτοποριακό i-Cockpit (+video)

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Το πρωτοποριακό i-Cockpit (+video)

ΝΕΑ

Peugeot: Το πρωτοποριακό i-Cockpit (+video)

ΝΕΑ

Το απόγειο της τεχνολογίας, της πολυτέλειας και της καινοτομίας μπορεί να τα συναντήσει κανείς στο i-Cockpit της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Λίγες είναι οι περιπτώσεις που θα διασκεδάσουμε την οδήγηση του αγαπημένου μας αυτοκινήτου σε έναν όμορφα σχεδιασμένο δρόμο ή σε μια πίστα. Η οδήγηση στις περισσότερες περιπτώσεις περιορίζεται είτε στον αστικό ιστό σε καθημερινές μετακινήσεις, είτε σε ταξίδια. Για να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε την συνύπαρξη με το αυτοκίνητό μας εταιρείες όπως η Peugeot έχουν δημιουργήσει συστήματα που συνεχίζουν να μας συνδέουν με το όχημα, ακόμα και όταν είμαστε κολλημένοι στην κίνηση της πόλης.

Η Peugeot έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα ψηφιακής σχεδίασης στο εσωτερικό των μοντέλων της το οποίο ονομάζει i-Cockpit. Το πρωτοποριακό σύστημα προσφέρει μια συναρπαστική premium εμπειρία και περιλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία που το φέρνουν σε άμεση επαφή με τον οδηγό. Το πρώτο και πιο χαρακτηριστικό είναι το σπορ τιμόνι μικρών διαστάσεων το οποίο δημιουργεί μια διαφορετική θέση οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός χάρη στο compact τιμόνι απολαμβάνει πιο εύκολο χειρισμό αυξάνοντας την ευελιξία στις κινήσεις του. Η σπορ αίσθηση που λαμβάνει μετατρέπει την οδήγηση σε παιχνίδι καθώς τα χέρια του είναι πιο κλειστά, το εύρος των ελιγμών είναι μειωμένο και η ταχύτητα των αντιδράσεων γίνεται πιο γρήγορη. Παράλληλα, το νέο τιμόνι του i-Cockpit έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο ξεκούραστο στις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Πίσω από το πρωτοποριακό σπορ τιμόνι βρίσκεται η μία από τις δύο ψηφιακές οθόνες του i-Cockpit. Η οθόνη 12,3 ιντσών δημιουργεί την αίσθηση ενός Head-Up Display επιτρέποντας στον οδηγό να διατηρεί πάντα την οπτική επαφή με το δρόμο, αλλά παράλληλα να μένει ενημερωμένος για όλες τις λειτουργίες του Peugeot του. Το σύστημα έχει όμορφα 3D γραφικά και μπορεί να παραμετροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, αφήνοντας τον οδηγό να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται.

Advertisement

Το τρίτο κομμάτι του παζλ του i-Cockpit είναι η μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών στο σύστημα infotainment. Στην κεντρική κονσόλα του Peugeot ο οδηγός έχει μια τεράστια γκάμα πληροφοριών και λειτουργιών του αυτοκινήτου οι οποίες ελέγχονται είτε με την αφή είτε με το σύστημα φωνητικών εντολών. Μουσική, κλιματισμός, πλοήγηση, συνδεσιμότητας, τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που μπορεί να διαμορφώσει ο οδηγός, ενώ με το σύστημα i-Connect μπορεί να φέρει το smartphone του (Apple Car ή Android Auto) στην οθόνη του i-Cockpit. Και στην περίπτωση της οθόνης infotainment η παραμετροποίηση είναι επίσης σε υψηλό επίπεδο.

Advertisement

Εκτός από τις οθόνες και το τιμόνι, το i-Cockpit της Peugeot φροντίζει να διατηρήσει την εργονομία σε εξαιρετικό επίπεδο για τον οδηγό και τους επιβάτες. Οι θήκες για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα είναι πολλαπλές, ενώ ο εσωτερικός φωτισμός μπορεί να αλλάξει εύκολα ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Για τους πιο απαιτητικούς η Peugeot προσφέρει και το premium σύστημα ήχου της Focal το οποίο έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για κάθε μοντέλα της Peugeot.

Advertisement

Από το 2012 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του i-Cockpit οι φίλοι της γαλλικής μάρκας απολαμβάνει ένα μοναδικό περιβάλλον στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Η καθημερινότητα του οδηγού αλλάζει επίπεδο χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα ορίζοντας διαφορετικά την εμπειρία οδήγησης σε όλες τις διαδρομές. Πλέον το i-Cockpit αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των μοντέλων της Peugeot.

Βίντεο του i-Cockpit στο Peugeot 308.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεπτομέρειες από το πρωτότυπο Peugeot Inception (+video)
Το Peugeot 308 PHEV δείχνει τον δρόμο…
To Peugeot 205 GTI «Tolman Edition»!