Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων

ΝΕΑ

Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία επιταχύνει τις διαδικασίες για την πλήρη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση, έχοντας στα σχέδιά της πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Σε οργασμό δοκιμών και εξέλιξης νέων ηλεκτρικών μοντέλων βρίσκεται η Peugeot, καθώς όπως έχουν ανακοινώσει στελέχη της εταιρίας σχεδιάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025.

Η “φουρνιά” αυτή των μοντέλων θα αφορά ηλεκτρικές εκδοχές από ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα, πριν η εταιρία αφιερωθεί στην καινούργια πλατφόρμα και σε ηλεκτρικά τα οποία θα έχουν εξελιχθεί για αυτό το σκοπό από το 2025 και μετά.

Έτσι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η γαλλική εταιρία σχεδιάζει να έχει μία ηλεκτρική εκδοχή από όλα τα μοντέλα της. Μία τέτοια έκδοση του νέου 408 είναι επιβεβαιωμένη, ενώ θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση των νέων 3008 και 5008.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα θα υπάρχουν και ανανεωμένες εκδόσεις των e-208, e-2008 και e-Rifter. Ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό e-308. Όσο για το 508 μάλλον δεν θα το δούμε ηλεκτρικό σε αυτή την γενιά, αλλά στην επόμενη φάση του εξηλεκτρισμού της εταιρίας.

Όλα αυτά μέχρι το 2025, καθώς από εκεί και πέρα θα αρχίσει να μπαίνει σε λειτουργία το επόμενο στάδιο στα ηλεκτρικά της εταιρίας, με βάση την πλατφόρμα STLA. Και ως οδηγός αυτής της νέας εποχής θα έιναι το πρωτότυπο Inception το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο με έμπνευση το Inception θα παρουσιαστεί το 2025 και θα βγει στην αγορά το 2026. Μέχρι τότε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας θα βασίζονται στις υπάρχουσες πλατφόρμες CMP ή EMP2, και θα έχουν τα γνωστά μηχανικά μέρη σε ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες των 51 kWh που γνωρίζουμε από την υπάρχουσα γκάμα.

Πάντως δεν αποκλείεται πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτών των μοντέλων το ενδεχόμενο να δεχθούν μία αναβάθμιση σε ισχύ των ηλεκτροκινητήρων και σε χωρητικότητα της μπαταρίας, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά απέναντι όχι μόνο στους ευρωπαίους αλλά και στις προτάσεις της Tesla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 308 1.5 BlueHDi EAT8 130 PS
To Peugeot Inception Concept είναι εντυπωσιακό!
Έτσι θα είναι το ταμπλό στα ηλεκτρικά Peugeot, Citroen, Opel και Fiat