Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Model V είναι το αγροτικό EV της Foxconn που φτιάχνει τα iPhone!

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Model V είναι το αγροτικό EV της Foxconn που φτιάχνει τα iPhone!

ΝΕΑ

Το Model V είναι το αγροτικό EV της Foxconn που φτιάχνει τα iPhone!

ΝΕΑ

Η ταϊβανέζικη Foxconn, γνωστή κυρίως για την παραγωγή των iPhones της Apple, ασχολείται πλέον και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Στην Ταιβάν, έχουν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία να δημιουργήσουν και αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, όπως αποδεικνύεται από τις κατά καιρούς ειδήσεις που προέρχονται από τη χώρα. Η Foxconn απασχολεί την ειδησεογραφία και σε αυτόν τον τομέα.

Η εταιρεία η οποία κατασκευάζει τα smartphones της Apple, έχει εμπλακεί και στην αυτοκινητοβιομηχανία με σκοπό την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών Model E και Model C. Μετά από αυτά (sedan και SUV, αντίστοιχα) ήρθε η σειρά τού Model V, του pickup μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, παρουσίασε το πρωτότυπο του αυτοκινήτου που βασίζεται στην ανοιχτή πλατφόρμα Hon Hai που έχει δημιουργήσει η Foxconn και εντάσσεται στην κατηγορία ενός τόνου. Αυτή έχει χρησιμοποιηθεί και στα Model E και Model C και σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία, μπορεί να δεχτεί ηλεκτροκινητήρα ή ηλεκτροκινητήρες που να αποδίδουν μέγιστη ισχύ από 136 ίππους έως 870 ίππους, αντίστοιχα και μπαταρίες που να επιτρέπουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία μεταξύ 300 και 800 χλμ., αντιστοίχως.

Προς το παρόν, τα στελέχη της Foxconn δεν έχουν ανακοινώσει τεχνικές λεπτομέρειες για το Model V. Το αυτοκίνητο έχει διπλοκάμπινο αμάξωμα, με σχεδιαστικές επιρροές από τα αντίστοιχα μοντέλα των Toyota, Nissan αλλά και Cadillac, μικροκάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών και ταμπλό το οποίο διαθέτει μεγάλες έγχρωμες οθόνες. Σύμφωνα με την εταιρεία, το pickup μοντέλο θα δύναται να έλκει φορτίο μέχρι τρεις τόνους, θα μπορεί να διέλθει από υδάτινο πέρασμα ύψους μέχρι 80 εκατοστά και να έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 420 χλμ.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, όταν μπει σε διαδικασία παραγωγής θα κατασκευάζεται τόσο στην Ταϊβάν, όσο και στην Ταϊλάνδη και στις ΗΠΑ. Τέλος, τα στελέχη της Foxconn ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον Όμιλο Stellantis, την Geely και τη Rivian, τόσο στον τομέα των μπαταριών όσο και για την παραγωγή αυτοκινήτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά με έως και 750 PS από τον κατασκευαστή του iPhone
Ποιo πετρέλαιο; Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Τι σχέση έχει το Foxtron Luxgen n7 με την Apple;