Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Peugeot Inception Concept είναι εντυπωσιακό!

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Peugeot Inception Concept είναι εντυπωσιακό!

ΝΕΑ

To Peugeot Inception Concept είναι εντυπωσιακό!

ΝΕΑ

Το επιβλητικό πρωτότυπο της CES αποκαλύπτει όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα στη CES λοιπόν για το Inception Concept που η Peugeot έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό και που προλογίζει τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα.

Οι μηχανικοί των Γάλλων έχουν χρησιμοποιήσει ως βάση του την πλατφόρμα STLA της Stellantis, ενώ οι σχεδιαστές τους έχουν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σχήμα με πολύ μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που συνολικά καλύπτουν επιφάνεια 7,25 τετραγωνικών μέτρων -νούμερο υποψήφιο για ρεκόρ.

Το κρύσταλλο που χρησιμοποιείται ονομάζεται Narima και είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η NASA στα κράνη των αστροναυτών της.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος του Inception Concept φτάνει τα πέντε μέτρα αλλά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το ύψος του των μόλις 1,34 μέτρων που του εξασφαλίζει μια άκρως δυναμική εμφάνιση.

Εξίσου εντυπωσιακό και το εσωτερικό που δείχνει τη νέα γενιά του i-Cockpit της Peugeot που συνδυάζεται με το σύστημα ελέγχου Hypersquare. Στο οποίο το μηχανικό σύστημα διεύθυνσης έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα steer by wire. Η τεχνολογική αυτή καινοτομία συνδυάζεται και με ένα χαρακτηριστικό τετράγωνο τιμόνι που σύμφωνα με τους Γάλλους είναι εμπνευσμένο από τα video games.

Advertisement

Το τιμόνι αυτό «αποσύρεται» κατά κάποιον τρόπο όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου, με αποτέλεσμα το ταμπλό να μεταμορφώνεται από οδηγοκεντρικό σε ένα που εστιάζει στην άνεση.

Advertisement

Το Inception Concept έχει σύστημα πρόωσης τεχνολογίας 800 V που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση και μια μπαταρία 100 kWh. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 500 kW (680 ίπποι), η αυτονομία τα 800 χιλιόμετρα, το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση λιγότερων από 3,0 δευτερολέπτων, ενώ με φόρτιση μόλις 5 λεπτών μπορεί να καλύψει 150 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα σχεδιαστική εικόνα της Peugeot (+video)
Συγκριτική δοκιμή: BMW X1 xDrive23d vs Peugeot 3008 Hybrid4
Λεπτομέρειες από το πρωτότυπο Peugeot Inception (+video)