Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για ηλεκτρικό με 54 ευρώ το μήνα;

Ελλάδα 0:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα λέγατε για ηλεκτρικό με 54 ευρώ το μήνα;

ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για ηλεκτρικό με 54 ευρώ το μήνα;

ΝΕΑ

Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση πρέπει να γίνει ακόμα πιο ελκυστική στο ευρύ κοινό. Και για τον σκοπό αυτό μελετώνται έξυπνες ιδέες με εξαιρετικά χαμηλό μηνιαίο μίσθωμα και ευνοϊκούς όρους.

Advertisement
Advertisement

Η Γαλλία ξεκίνησε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για να καταστήσει τα ηλεκτρικά οχήματα προσιτά σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα μέσω ενός προγράμματος “κοινωνικής μίσθωσης” που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα αυτό εισάγει το Citroen e-C3 και άλλα επτά μοντέλα της μάρκας Stellantis σε απίστευτα προσιτές τιμές, με μηνιαία μισθώματα που ξεκινούν από 54 ευρώ, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Το Citroen e-C3, από τα φθηνότερα ηλεκτρικά μικρομεσαία αυτοκίνητα στην Ευρώπη, διαθέτει αυτονομία 320 χιλιομέτρων ενώ υπάρχει στα σκαριά μία πιο οικονομική έκδοση με αυτονομία 200 χιλιομέτρων και τιμή κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική προσφορά χρηματοδοτικής μίσθωσης αφορά αποκλειστικά την έκδοση μεγαλύτερης εμβέλειας, η οποία είναι διαθέσιμη από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει οκτώ μοντέλα Stellantis στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως τα Opel Mokka Electric, Opel Corsa Electric και Citroen e-C4.

Το κόστος μίσθωσης καλύπτει διάφορα μοντέλα, ενώ ορισμένα οχήματα ενσωματώνουν τη δαπάνη ενός οικιακού φορτιστή, εξαιρουμένων των εξόδων εγκατάστασης.

Advertisement

Επιπλέον, η Stellantis σχεδιάζει να εισαγάγει ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο Fiat και να προσφέρει ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ηλικίας κάτω των 42 μηνών για να διευρύνει τις προσιτές επιλογές.

Επιπλέον, το Renault Twingo E-Tech θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό εκτός γκρουπ Stellantis που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, παρουσιάζοντας μια τιμή κάτω των 20 χιλιάδων ευρώ.

Advertisement

Η πρωτοβουλία “κοινωνικής μίσθωσης”, που αρχικά προτάθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και εξειδικεύεται περαιτέρω τον Οκτώβριο του 2023, παρουσιάζει μηνιαίες πληρωμές σημαντικά χαμηλότερες από την αρχική ανακοίνωση των 100 ευρώ το μήνα.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι κάτοικοι της Γαλλίας με ετήσιο εισόδημα έως 15.400 ευρώ, που μετακινούνται πάνω από 8.000 χιλιόμετρα ετησίως και διαμένουν τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα μακριά από την εργασία τους είναι αυτή που επιλέγεται για το πρόγραμμα.

Η τριετής μίσθωση καλύπτει την ασφάλιση και προσφέρει επιλογές ακύρωσης για ατυχείς περιστάσεις όπως ο θάνατος, η αναπηρία ή η ανεργία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά: Πως μειώνεται η κατανάλωση στο κρύο
Αγόρασα ηλεκτρικό! Πώς φορτίζω;
Πόσες χιλιάδες σημεία φόρτισης θα έχει η Ελλάδα έως το 2030;