Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα κινηθεί η Toyota για τα ηλεκτρικά της;

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα κινηθεί η Toyota για τα ηλεκτρικά της;

ΝΕΑ

Πως θα κινηθεί η Toyota για τα ηλεκτρικά της;

ΝΕΑ

Η Toyota, σταδιακά, εμπλέκεται στην ηλεκτροκίνηση και έχει θέσει εμπορικό στόχο για τον οποίο θα χρειαστεί τη συνδρομή και άλλων για τον επιτύχει.

Advertisement
Advertisement

Ο Κόζι Σάτο,, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota, έχει ανακοινώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να πουλά 3,5 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ετησίως ως το 2030.

Για να το καταφέρει θα χρειαστεί τόσο να αυξήσει την παραγωγή της αλλά και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες όπου θα επιταχυνθεί η διαδικασία εξέλιξης νέων μοντέλων, θα απλοποιηθεί η κατασκευή τους αλλά και θα μειωθεί το κόστος.

Η λύση σε αυτό είναι μια καινούργια πλατφόρμα η οποία θα προορίζεται αποκλειστικά για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα της, όπως και η παραγωγή αποδοτικότερων μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Αυτό προϋποθέτει χρόνο ο οποίος ίσως δεν επαρκεί για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος της δεκαετίας. Έτσι, η λύση για τα στελέχη της Toyota είναι να ζητήσουν τη συμβολή των Subaru και Mazda -με τις οποίες ήδη συνεργάζεται- και ενδεχομένως και αυτή των Suzuki, Isuzu, Daihatsu και Hino.

Για τη γραμμή παραγωγής των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, η Toyota στρέφεται προς τη λύση των μεγάλων πρεσών μεγαχύτευσης, όπως κάνει η Tesla.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της αλλά έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει τους εξειδικευμένους υπαλλήλους της και θα φροντίσει να μετεκπαιδεύσει κατάλληλα όσους πρέπει να χάσουν την υφιστάμενη δουλειά τους.

Ο Τακέρο Κάτο, Πρόεδρος στο νέο εργοστάσιο για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που ονομάζεται «BEV Factory», δήλωσε σχετικά: «Οι καινούργιες τεχνολογίες δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν μόνο στα καινούργια ηλεκτροκίνητα με μπαταρίες.

Advertisement

»Θα πρέπει να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας και της προσαρμοστικότητάς μας. Θα είμαστε ικανοί να ευθυγραμμίσουμε την κατασκευαστική και παραγωγική διαδικασία μας μέσω της νέας δραστηριότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Prius Plug-in: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
Η Toyota έχει την δική της Rolls-Royce. Τώρα και σε SUV!
Η Toyota και η τεχνητή νοημοσύνη (+ video)