Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mazda  θέλει μπαταρίες Panasonic

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mazda θέλει μπαταρίες Panasonic

ΝΕΑ

H Mazda θέλει μπαταρίες Panasonic

ΝΕΑ

Η Panasonic Energy και η Mazda ανακοινώνουν τις συζητήσεις που ξεκίνησαν για να δημιουργήσουν μια μεσο-μακροπρόθεσμη συνεργασία με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων και αυτόνομων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες συζητήσεις, η Panasonic Energy θα προμηθεύσει τη Mazda με κυλινδρικές μπαταρίες ιόντων λιθίου αυτοκινήτων, που θα κατασκευάζονται στις δικές της εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, η Mazda θα τοποθετήσει αυτές τις μπαταρίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

Ο Kazuo Tadanobu, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Panasonic Energy, δήλωσε: «Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση και πρωτοστατεί σε αυτή την τεχνολογία, η συνεργασία με τη Mazda θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της αποστολής μας, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στην οποία η επιδίωξη της ευτυχίας και το βιώσιμο περιβάλλον εναρμονίζονται. Με την προηγμένη τεχνολογία και την πολύχρονη εμπειρία μας, θέλουμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών ιόντων λιθίου και θα επιταχύνουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών».

Advertisement
Advertisement

Ο Masahiro Moro, Διευθυντής και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, δήλωσε: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για την ηλεκτροκίνηση, η Mazda εργάζεται με τους συνεργάτες της σε τρεις φάσεις για να ανταποκριθεί ευέλικτα στις αλλαγές στις ρυθμιστικές τάσεις, στις ανάγκες των καταναλωτών και σε άλλους τομείς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Panasonic Energy, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στις μπαταρίες ιόντων λιθίου αυτοκινήτων, αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω των πρωτοβουλιών μας, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για ποιο μοντέλο φτιάχτηκαν αυτές οι ζάντες Κοάλα;
H Mazda ετοιμάζει το νέο Wankel
Ετοιμάζεται νέα γενιά Mazda CX-5