Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota έχει την δική της Rolls-Royce. Τώρα και σε SUV!

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota έχει την δική της Rolls-Royce. Τώρα και σε SUV!

ΝΕΑ

Η Toyota έχει την δική της Rolls-Royce. Τώρα και σε SUV!

ΝΕΑ

Ένα μοντέλο που κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες στην Ιαπωνία είναι ότι πιο πολυτελές κατασκευάζει η εταιρία. Και πλέον θα βγαίνει και σε SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota επιβεβαίωσε επίσημα το επερχόμενο ντεμπούτο μιας νέας ναυαρχίδας SUV με την ονομασία Century.

Τοποθετημένο πάνω από το Land Cruiser στη γκάμα της Toyota, αυτό το πολυτελές SUV αναμένεται να προσφέρει αυξημένα επίπεδα πολυτέλειας, προηγμένη τεχνολογία και να αντλήσει σχεδιαστική έμπνευση από τα μοντέλα της Rolls-Royce.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον Simon Humphries, Chief Branding Officer της Toyota, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων μοντέλων Alphard και Vellfire.

Advertisement
Advertisement

Αν και η teaser εικόνα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ήταν σκοτεινή, οι αναλογίες και τα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως το μακρύ καπό, η υψηλή γραμμή των παραθύρων και η ρετρό ουρά, θυμίζουν τη Rolls-Royce Cullinan.

Αυτή η ομοιότητα οδήγησε σε κάποιους να πουν ότι το SUV Century μπορεί να ονομαστεί Rolls-Royce από την Ιαπωνία”.

Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι το Century SUV θα μπορούσε να κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα TNGA-K, που μοιράζεται με διάφορα μοντέλα της Toyota και της Lexus.

Advertisement

Κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, που ίσως να μην έχει τον V8 κινητήρα που βρίσκεται στο Century sedan, αλλά πιθανόν τον τετρακύλινδρο των 2,5 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Η τιμή του στην Ιαπωνία αναμένεται να ξεκινά κοντά στις 100.000 ευρώ, όταν το sedan ξεπερνά τα 130 χιλιάδες ευρώ.

Η παραγωγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο Tahara της Toyota στην Ιαπωνία, με δυνατότητα εξαγωγής του Century SUV σε άλλες αγορές.

Το λανσάρισμα του Century SUV επιβεβαιώνεται για αργότερα μέσα στο 2023, με ορισμένες φήμες να θέλουν να αποκαλύπτεται τον Αύγουστο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία… κόντρα για γερά πορτοφόλια (+video)
Toyota Century Convertible: Το αυτοκίνητο του αυτοκράτορα Naruhito (+video)
Το Toyota του Αυτοκράτορα