Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Subaru με τα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει η Subaru με τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Τι θα κάνει η Subaru με τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Είναι μία από τις πιο παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων της Ιαπωνίας. Οι άνθρωποι της Subaru επιμένουν σε αυτό που έχουν και το κάνουν καλά. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν και γι’ αυτή.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η Subaru ελέγχεται από την Toyota και είναι αναμενόμενο η τελευταία να επηρεάζει και να ορίζει τις εξελίξεις. Αυτό συμβαίνει και σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση.

Η Subaru έχει ήδη στην γκάμα της το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Solterra (φωτογραφίες). Αυτό, θα πάψει να έχει την «αποκλειστικότητα» καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει και θα παρουσιάσει τέσσερα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά crossover μοντέλα ως το τέλος του 2026.

Αυτό δήλωσε ο Ατσούσι Οσάκι,  ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Subaru, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων για το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα είπε, η εταιρεία έχει ως στόχο να κατασκευάζει 400.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ετησίως από το 2028 και έπειτα. Για να το καταφέρει θα δημιουργήσει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στο εργοστάσιό της στην περιοχή Oizumi, το οποίο είναι κοντά στο άλλο που βρίσκεται στην περιοχή Yajima.

Στο δεύτερο υπάρχει ήδη γραμμή παραγωγής για αμιγώς ηλεκτροκίνητα η οποία θα έχει τη δυνατότητα κατασκευής 200.000 μονάδων ετησίως από το 2026. Ο ίδιος αριθμός αναμένεται να υπάρχει και στο Oizumi.

Advertisement

Ο Οσάκι είπε, επίσης, ότι η Subaru αρχικά θα κατασκευάζει τα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της στην Ιαπωνία, παρότι περίπου το 70% των συνολικών πωλήσεών τους, γενικότερα, αφορούν στην αμερικανική αγορά.

Τέλος, τα στελέχη της εταιρείας έχουν θέσει ως στόχο να φτάσουν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων μοντέλων της το 40% των ετήσιων συνολικών ως τις αρχές του 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Subaru Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρείας (video)
Το Subaru Outback, το τεστ ταράνδου και το αποτέλεσμα (+video)
Αερόσακοι προστατεύουν τα ψώνια μας!