Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;

ΝΕΑ

Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;

ΝΕΑ

Η General Motors ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σταδιακά θα καταργήσει τις εφαρμογές Android Auto και Apple CarPlay στα νέα μοντέλα της και θα δημιουργήσει μία δική της.

Advertisement
Advertisement

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η Ford, η άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, στον συγκεκριμένο τομέα. Θα ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα ή θα εξακολουθεί να επιτρέπει και στο μέλλον τη χρήση των δύο δημοφιλών εφαρμογών στα δικά της μοντέλα;

Τα στελέχη της General Motors αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους αντίστοιχη εφαρμογή που θα είναι καλύτερη και πιο εύχρηστη –όπως δηλώνουν– την οποία θα ενσωματώσουν στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων που συνιστούν τον Όμιλο και θα την παρέχουν έναντι κάποιου αντιτίμου.

Αυτό θα αφορά σίγουρα στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, καθώς διαβλέπουν ότι στα επόμενα χρόνια η επί πληρωμή υπηρεσιών στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης του αυτοκινήτου θα είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Όμως, στη Ford έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα. Σε δήλωσή του στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ο Τζιμ Φάρλι, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο τα υπόλοιπα στελέχη της δεν θεωρούν πως υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλο κέρδος από την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών μετά την πώληση του αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, ο Φάρλι δήλωσε σχετικά: «Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Αυτό της Teslaεσχάτως και της GM– και όλων των υπολοίπων (εταιρειών).

Advertisement

»Εμείς ανήκουμε στο δεύτερο γκρουπ. Νομίζω ότι η ψηφιακή εμπειρία στο εσωτερικό τού αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνεται στις πρώτες τρεις επιλογές ανανέωσης.

»Το εσωτερικό πρέπει πραγματικά να είναι πολύ καλά κατασκευασμένο, αλλά από άποψη περιεχομένου χάσαμε αυτή τη μάχη πριν από 10 χρόνια. Οπότε αποδεχτείτε αυτή την πραγματικότητα γιατί δεν πρόκειται να κερδίσετε πολλά χρήματα από το περιεχόμενο (εφαρμογών) μέσα στο όχημα.

Advertisement

»Εμείς προσβλέπουμε στην ασφάλεια και την εξασφάλιση (των επιβατών), στο σύστημα μερικώς αυτόνομης οδήγησης και στην παραγωγικότητα», κατέληξε το κορυφαίο στέλεχος της Ford.

Τέλος, ο Φάρλι είπε ότι το 70% των πελατών της εταιρείας στις ΗΠΑ διαθέτουν smartphone της Apple και τόνισε: «Για ποιον λόγο θα πρέπει να πούμε “καλή τύχη” στους πελάτες της Apple; Δεν είναι πελατοκεντρική αυτή η στάση.

Advertisement

»Βεβαίως, η δική μας φιλοσοφία είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη που μπορείτε να φανταστείτε τόσο για Android όσο και για CarPlay. Θα προσφέρουμε πραγματικά πολύ καλές δυνατότητες εξατομίκευσης στους πελάτες μας ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford επανασχεδιάζει τον κλιματισμό
Η GM επιμένει στο «όχι» για Apple CarPlay και Android Auto
Η General Motors υιοθετεί την τεχνολογία ChatGPT