Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πατέντα για αυτοκαθαριζόμενη οθόνη από την General Motors

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πατέντα για αυτοκαθαριζόμενη οθόνη από την General Motors

ΝΕΑ

Πατέντα για αυτοκαθαριζόμενη οθόνη από την General Motors

ΝΕΑ

Η General Motors όπως προδίδουν ορισμένα σκίτσα από το φάκελο για την κατοχύρωση της πατέντας, σχεδιάζει μια αυτοκαθαριζόμενη οθόνη για αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors μάλλον βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να είναι οι οθόνες αφής των αυτοκινήτων της, πάντα καθαρές και χωρίς δαχτυλιές.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε μια οθόνη που χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση, σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει στην εξάλειψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων ρύπων από την επιφάνεια της οθόνης. Η πατέντα ονομάζεται «σύστημα αυτοκαθαρισμού για οθόνες που διαθέτουν led’s» και περιγράφει μια περίπλοκη διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα βασίζεται σε μια πολύ απλή ιδέα, που θέλει την ύπαρξη και ενός τέταρτου led με μωβ φωτισμό, εκτός από τα κόκκινα, πράσινα και μπλε led’s που έχουν ενσωματωμένα οι οθόνες. Η General Motors με την εφαρμογή του 4ου led, θέλει να ορίσει στην πραγματικότητα ένα «φωτοκαταλύτη» μέσα στην οθόνη.

Το μωβ led επιτρέπει στο σύστημα αυτοκαθαρισμού να λειτουργεί κατά παραγγελία, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Η νέα αυτή τεχνολογία θα επέτρεπε την αυτόματη αφαίρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων και διαφόρων κηλίδων, σε ένα συγκεκριμένο προκαθορισμένο από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου διάστημα. Όλα τα παραπάνω, για να βρουν εφαρμογή σε μοντέλο παραγωγής, θα πρέπει να περάσουν πολλές δοκιμασίες και αρκετό χρόνο εξέλιξης στο εργαστήριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λαμία – Πάτρα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα!
Ετοιμάζει mini G-Class η Mercedes;
Ο συνδικαλισμός χτυπάει την πόρτα του Elon Musk