Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford επανασχεδιάζει τον κλιματισμό

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford επανασχεδιάζει τον κλιματισμό

ΝΕΑ

Η Ford επανασχεδιάζει τον κλιματισμό

ΝΕΑ

Μπαίνοντας στην εποχή του εξηλεκτρισμού, όπως φαίνεται και από τις πατέντες της Ford, θα επανεξεταστούν ακόμα και τα «δευτερεύοντα» στοιχεία των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι αεραγωγοί στο ταμπλό και την καμπίνα γενικότερα, θέτουν συγκεκριμένους περιορισμούς στη διανομή του αέρα.

Το πρόβλημα αυτό, μαζί με μια σειρά από άλλα, έρχεται να λύσει η Ford με την πιο πρόσφατη πατέντα που θέλει να κατοχυρώσει. Για την πολυεθνική εταιρεία, μια μονάδα κλιματισμού τοποθετημένη στην οροφή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου –και δη του F-150 Lightning– θα μπορεί να λύσει μια σειρά από προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Με πρώτο και κυριότερο αυτό της ενέργειας, μια και το σύστημα όλο λειτουργεί αυτόνομα, έχοντας συλλέκτες ηλιακής ενέργειας να υποστηρίζουν τη χρήση του. Το σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος στην οροφή, θα μπορούσε ταυτόχρονα να προσφέρει καλύτερη κατανομή του αέρα μέσα στην καμπίνα και να μην παρατηρείται μεγάλη απόκλιση στη θερμοκρασία από τη μια σειρά καθισμάτων στην άλλη.

Στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, αυτό που έχει κατατεθεί από τη Ford είναι ένα σχέδιο που προτείνει εναλλακτικό κύκλωμα κλιματισμού στο μεγάλο ηλεκτρικό pick up της. Αυτό μοιάζει λογικό δεδομένου του πακέτου μπαταριών του οχήματος και του σχεδιασμού του αμαξώματος, το οποίο δείχνει την απλότητα αυτής της νέας πρότασης.

Advertisement

Παράπλευρο όφελος της διάταξης αυτής, είναι και το ότι θα απελευθερωθεί πολύς χώρος πίσω από το ταμπλό, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση των δομών σύνθλιψης που αφορούν στην παθητική ασφάλεια που προσφέρει το εκάστοτε μοντέλο. Βέβαια, η σχεδίαση του νέου αυτού συστήματος κλιματισμού, που φέρει τους συμπιεστές και όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του εξαρτήματα στο παραλληλόγραμμο πλαίσιο, έχει ένα περιορισμό.

Advertisement

Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε pick up και λοιπά επαγγελματικά αυτοκίνητα, καθώς σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχει ο σχετικός «αέρας» στο διαθέσιμο ύψος για την εγκατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford πατεντάρει μονή πόρτα «γλάρου» για SUV
Το Ford Explorer σε 2 εκδόσεις και με τετρακίνηση
Ετοιμοπαράδοτη η Ford Mustang Mach-E