ΝΕΑ

Ιδρυτής Apple: «Τα Tesla προσπαθούν να σας σκοτώσουν»

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδρυτής Apple: «Τα Tesla προσπαθούν να σας σκοτώσουν»

ΝΕΑ

Ιδρυτής Apple: «Τα Tesla προσπαθούν να σας σκοτώσουν»

ΝΕΑ

Ο «πολύς» Steve Wozniak ανησυχεί για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και πως αυτή εφαρμόζεται στα αυτοκίνητα της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Tesla να το μεγαλύτερο sucess story της δεκαετίας και κυρίαρχος των πωλήσεων στα ηλεκτρικά σε όλο τον κόσμο, όμως δεν παύει να δέχεται τα πυρά για διάφορες πρακτικές της.

Τα περισσότερα παράπονα τόσο από τους χρήστες όσο και από τους ειδικούς τα συγκεντρώνει το σύστημα “Αυτόνομης Οδήγησης” της εταιρίας. Ο Musk το θεωρεί το πιο δυνατό χαρτί των αυτοκινήτων του. Όμως υπάρχουν και σοβαροί επικριτές για τον τρόπο που λειτουργεί.

Ο άνθρωπος που μαζί με τον Steve Jobs ίδρυσε την Apple, o Steve Wozniak, μιλώντας σε συνέντευξη στο CNN, μίλησε για την Tesla και τον ιδρυτή της. Ξεκαθάρισε ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ από κοντά, αλλά θαυμάζει την ανάπτυξη της εταιρίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ο Wozniak δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις του συστήματος “Αυτόνομης Οδήγησης” της Tesla. Και μάλιστα επισήμανε την γενικότερη ανακολουθία του Musk στις υποσχέσεις του.

Συγκεκριμένα είπε ότι ήταν από εκείνους που πίστεψε όλες τις δηλώσεις του. Και εκείνο που είχε πει ότι θα μπορεί κάποιος να διασχίσει την Αμερική με αυτόνομο αυτοκίνητο από το 2016! Όμως ποτέ δεν έγινε αυτό. Και ακόμα βρισκόμαστε στην φάση της εξέλιξης.

Ο Wozniak μίλησε και για τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όπου εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τις εξελίξεις. Και, επιστρέφοντας στην Tesla, δήλωσε ευθαρσώς ότι αν θέλεις να μελετήσεις τι μπορεί να πάει λάθος με την Τεχνητή Νοημοσύνη τότε η Tesla είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι μπορεί να σε σκοτώσει ανά πάσα στιγμή.

Advertisement

Οι απόψεις αυτές έκαναν αίσθηση στο κοινό που παρακολουθεί από κοντά τις γενικότερες εξελίξεις στην σύγχρονη τεχνολογία. Και βέβαια δεν αποτελούν έκπληξη για αρκετούς, καθώς το σύστημα της Tesla δέχεται τα πυρά από οργανισμούς και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Το θέμα βέβαια είναι αν πρόκειται για λάθος του συστήματος ή για υπερβολικές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Musk. Στην πράξη μιλάμε για ένα εξελιγμένο σύστημα αυτονομίας επιπέδου 2 και όχι ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα.

Ίσως να μην φταίει και τόσο η τεχνολογία. Πιο πολύ η άγνοια και η παραπληροφόρηση σκοτώνουν. Και δεν χρειάζεται τεχνητή αλλά η απλή, καθαρή νοημοσύνη για να το καταλάβει κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρέθηκε θησαυρός σε κοντέινερ
Όταν η Tesla άλλαξε την παραγωγή αυτοκινήτων
Ποια εταιρία επιστρέφει τα χρήματα 12 μήνες μετά την αγορά;

Advertisement