Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η GM επιμένει στο «όχι» για Apple CarPlay και Android Auto

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GM επιμένει στο «όχι» για Apple CarPlay και Android Auto

Mobility

Η GM επιμένει στο «όχι» για Apple CarPlay και Android Auto

Mobility

Η General Motors επιμένει σε μια τολμηρή απόφαση που τη θέλει να μην προσφέρει στους πελάτες της το λογισμικό συνδεσιμότητας των Android και των Apple συσκευών.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι έχει εξελίξει το δικό της σύστημα πολυμέσων για τη νέα γενιά ηλεκτρικών της.

Η τολμηρή αυτή απόφαση, έρχεται σε αντίθεση με τα δεδομένα που λένε πως στην αγορά των ΗΠΑ τουλάχιστον το 80% των αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων χρησιμοποιούν το CarPlay για να συνδέσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο σύστημα πολυμέσων. Αυτό που ισχυρίζεται η GM, είναι πως τα υπάρχοντα συστήματα συνδεσιμότητας κάνουν μεν καλά τη δουλειά τους αλλά είναι απλά επαρκή.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία για τους πελάτες της, θέλει να δημιουργήσει και να προσφέρει κάτι πολύ καλύτερο. Ο Scott Miller, αντιπρόεδρος λογισμικού οχημάτων και λειτουργικών συστημάτων της GM, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του για το θέμα πως «τους πελάτες μας θα τους κερδίσει μια καλύτερη εμπειρία που δεν θα απαιτεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth το τηλέφωνο με το αυτοκίνητο».

Αλλά η GM δεν κάνει αυτή την επένδυση για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών και μόνο, καθώς αναπτύσσοντας το δικό της ανάλογο σύστημα συνδεσιμότητας, αποκτά πρόσβαση στη συλλογή περισσότερων δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που οι οδηγοί κινούνται και χρησιμοποιούν γενικότερα τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Advertisement

Αγοράζοντας ένα ηλεκτρικό μοντέλο από τις μάρκες που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της GM, θα έχει δωρεάν τη χρήση τους Google Maps, καθώς επίσης και του συστήματος φωνητικών εντολών Google Assistant της εταιρείας, για οκτώ χρόνια. Από εκεί και πέρα, οι εφαρμογές που θα θέλει να έχει κάποιος στο αυτοκίνητο, θα είναι επί πληρωμή, με την GM να έχει σημαντικό οικονομικό όφελος από μια τέτοια εξέλιξη.

Τα νέα αυτά, δεν τα έχουν υποδεχτεί και πολύ «καλά» οι φίλοι των μαρκών του Ομίλου GM, που βλέπουν πως τα συμβατικά μοντέλα (με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης) θα διαθέτουν τόσο το Apple CarPlay, όσο και το Android Auto.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πρώτο GMC Hummer SUV θα πιάσει τιμή ρεκόρ
Η General Motors υιοθετεί την τεχνολογία ChatGPT
Πόσα Hummer H1 έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως;