Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford πατεντάρει μονή πόρτα «γλάρου» για SUV

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ford πατεντάρει μονή πόρτα «γλάρου» για SUV

ΝΕΑ

H Ford πατεντάρει μονή πόρτα «γλάρου» για SUV

ΝΕΑ

Τις διαδικασίες για την πατέντα της πόρτας που θα ανοίγει προς τα πάνω, μόνο από τη μια πλευρά, η Ford τις έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Η δημοσίευση έγινε μόλις πριν λίγες μέρες και αφορά την ύπαρξη πόρτας Gullwing στη μια πλευρά ενός SUV.

Με ένα ευρύ άνοιγμα στη μια πλευρά ενός SUV, η Ford θέλει να κατοχυρώσει τη μονή Gullwing  πόρτα που θα δίνει πρόσβαση στο εσωτερικό του SUV το οποίο θα μπορεί να έχει διαφορετική διαμόρφωση από αυτή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Στο σκίτσο που έχει κατατεθεί στην Αμερικάνικη υπηρεσία που διαχειρίζεται τις πατέντες και τα εμπορικά σήματα (USPTO), δείχνει μια διαμόρφωση με αντικριστά καθίσματα για επιβάτες και κάτι σαν τραπέζι στον ενδιάμεσο χώρο.

Advertisement
Advertisement

Το μέγεθος της πόρτας είναι τέτοιο που καλύπτει και την είσοδο του συνοδηγού στην καμπίνα, ενώ σίγουρα θα μιλάμε για μια ηλεκτρικά υποβοηθούμενη διαδικασία στο άνοιγμα- κλείσιμο, μια και το μέγεθος δεν είναι διαχειρίσιμο για να γίνεται χειροκίνητα. Στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, η διαμόρφωση είναι κλασική, με την πόρτα του οδηγού να ανοίγει με τον τυπικό τρόπο.

Η ιδέα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη πόρτα, κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και δημοσιεύθηκε μόλις στις 20 Απριλίου 2023, από τη Ford Global Technologies LLC που έχει έδρα στο Ντίρμπορν του Μίτσιγκαν. Η σχεδίαση του SUV που αφορά η συγκεκριμένη πατέντα, είναι σίγουρα μοναδική μια και το κάνει να φαίνεται ασύμμετρο αν το βλέπει κανείς από πάνω.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford Mustang είναι το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο
Ford: Τι είναι το BlueCruise και πως λειτουργεί (+video)
Πρώτη διαρροή για το ανανεωμένο Tesla Model 3