Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος ο Όμιλος Renault Alliance όπως τον ξέρουμε

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος ο Όμιλος Renault Alliance όπως τον ξέρουμε

ΝΕΑ

Τέλος ο Όμιλος Renault Alliance όπως τον ξέρουμε

ΝΕΑ

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Renault έκανε γνωστό ότι θα παύσει να υπάρχει η κοινή Συμμαχία με τις Nissan και Mitsubishi.

Advertisement
Advertisement

Το 1999, τα τότε ανώτατα στελέχη της Renault και της Nissan αποφάσισαν να συγχωνευτούν οι δύο εταιρείες και να δημιουργηθεί o Όμιλος Renault Alliance.

Το 2016, σε αυτόν προστέθηκε και η Mitsubishi, ενισχύοντάς τον τότε ακόμα περισσότερο αναφορικά με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που αυτή διέθετε.

Όμως, πλέον η δομή του Ομίλου αλλάζει, έπειτα από τα πολλά προβλήματα που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια και με την προοπτική να μετατραπούν οι εταιρείες σε κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι τάσεις διάσπασής του άρχισαν να διαφαίνονται από τις αρχές της χρονιάς που διανύουμε, τόσο με δηλώσεις των Ιαπώνων της Nissan όσο και των Γάλλων.

Τελικά, από τότε ως τώρα, φαίνεται ότι το διάστημα που μεσολάβησε χρησίμευσε μόνο για την επιβεβαίωση των διαφωνιών, παρά ως ωφέλιμο για να βρεθεί μια λύση που θα επέτρεπε τη συνέχιση της «Συμμαχίας».

Advertisement

Τα στελέχη της Renault ανακοίνωσαν ότι με τον τερματισμό της εταιρικής δομής του Ομίλου, όπως τη γνωρίζαμε ως τώρα, θα γίνει πιο εύκολη η προσαρμογή των τριών εταιρειών στο γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ηλεκτροκίνησης, όπως και η λήψη αποφάσεων.

Εκπρόσωπος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο και οι τρεις εταιρείες θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στο στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο που θα εκπονήσουν και θα αποφασίσουν να εφαρμόσουν στο άμεσο μέλλον.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι Renault και Nissan οριστικοποίησαν στα τέλη Ιουλίου τους όρους μιας αναδιαρθρωμένης συμμαχίας τους, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων.

Αναλυτές του κλάδου της Αυτοκίνησης θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει περισσότερο τη Nissan, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει μόνη της τον ανταγωνισμό από τις άλλες εταιρείες, ιδίως τις κινεζικές.

Advertisement

Η Renault, εμφανίζεται πιο προετοιμασμένη, καθώς εφαρμόζει ήδη το πρόγραμμα «Renaulution», ενώ έχει προχωρήσει στην ίδρυση και ανάπτυξη της Ampere, της καινούργιας θυγατρικής εταιρείας της, η οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Clio: Το σύμβολο της Γαλλίας
Το «ηλεκτρικό ποτάμι» δεν γυρίζει πίσω για τη Nissan
Road Trip στα Βαλκάνια: 3.475 χιλιόμετρα με το Renault Austral E-Tech