Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θυμηθείτε το όνομα: Aurobay

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θυμηθείτε το όνομα: Aurobay

ΝΕΑ

Θυμηθείτε το όνομα: Aurobay

ΝΕΑ

Η εταιρεία που συστάθηκε αρχικά από τη Geely, εξελίσσεται στο μεγαλύτερο ανεξάρτητο προμηθευτή κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Η Aurobay, θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον,. Για τον απλούστατο λόγο, ότι σημαντικές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, που σταδιακά μπαίνουν στην… πρίζα, αναθέτουν στην εταιρεία τα χαρτοφυλάκια της τεχνολογίας και της όποιας εξέλιξης, από εδώ και πέρα, των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η μητρική της Volvo, η Geely και ο Όμιλος Renault λειτουργούν την κοινοπραξία κινητήρων εσωτερικής καύσης Aurobay.

Ο αριθμός των εργοστασίων και των κινητήρων που κατασκευάζονται είναι τεράστιος. Στο μέλλον θα προστεθεί ως στρατηγικός εταίρος ένας κολοσσός ορυκτελαίων, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε το καλοκαίρι του 2022 ότι θα ομαδοποιήσει τις δραστηριότητές της ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ξεχωριστή μονάδα στο μέλλον.

Ο λόγος για την πολυαναμενόμενη Ampere, που έχει προγραμματιστεί να βγει στο χρηματιστήριο το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ωστόσο, οι Γάλλοι δεν ήθελαν να διαχειριστούν μόνο την ενότητα που θα προέκυπτε αναπόφευκτα μεταξύ των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των υβριδικών.

Έτσι, τον Μάρτιο του 2023 αγόρασαν στον προμηθευτή Aurobay Powertrain Engineering Sweden AB μετοχικό μερίδιο της τάξεως του 50%. Η εταιρεία παράγει κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων για τις θυγατρικές της Geely, Volvo, Polestar, Lynk & Co και Proton από το 2021.

Advertisement

Στο άμεσο μέλλον, οι μονάδες Aurobay θα χρησιμοποιούνται επίσης σε μοντέλα από τις Renault, Dacia και Co.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το τελευταίο diesel Volvo θα παραχθεί στις αρχές του 2024
Τέλος εποχής για το MINI Clubman
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Tiguan

Advertisement