Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το MINI Clubman

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για το MINI Clubman

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το MINI Clubman

ΝΕΑ

Η MINI, στο πλαίσιο αναθεώρησης του στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου της, αποφάσισε την κατάργηση του Clubman από την γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Το MINI Clubman της σύγχρονης εποχής παρουσιάστηκε το 2007 με σκοπό αφενός να αναβιώσει την αντίστοιχη έκδοση του αρχικού μοντέλου και αφετέρου να αποτελέσει το «απόλυτο lifestyle όχημα» (sic) εκείνης της εποχής.

Η συγκεκριμένη εκδοχή του MINI προϋπήρξε του Countryman όπως και του Hatchback (σημ.: πεντάθυρο) και χαρακτηρίζεται από το, συγκριτικά, επιμηκυμένο αμάξωμα και τις δύο πόρτες στο πίσω μέρος του.

Η εμπορική πορεία τού Clubman τα τελευταία χρόνια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς οι πελάτες της βρετανικής εταιρείας έχουν περισσότερες επιλογές του ΜINI, πιο ενδιαφέρουσες και πρακτικές.

Advertisement
Advertisement

Αυτό φαίνεται να έκανε τα στελέχη της να αποφασίσουν τη διακοπή παραγωγής του. Τον περασμένο Μάρτιο (τρέχοντος έτους) η MINI παρουσίασε μια ειδική εξοπλιστική εκδοχή του Clubman την οποία ονόμασε «Final Edition». Όπως αποδεικνύεται, θα είναι και η τελευταία…

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο η μετάβαση της MINI στην ηλεκτροκίνηση σημαίνει και την αλλαγή του επιχειρηματικού σχεδίου της αναφορικά με τα μοντέλα που θα εξελίξει εφεξής και θα διαθέτει στην γκάμα της.

Advertisement

Πέρυσι, η παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου Aceman έδειξε δύο βασικά στοιχεία για την εταιρεία. Το πρώτο αφορά στην αισθητική που θα έχουν τα μοντέλα της στο προσεχές μέλλον. Το καινούργιο Countryman –το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου– είναι το πρώτο στο οποίο αυτή εφαρμόστηκε έμπρακτα.

Advertisement

Το δεύτερο στοιχείο αφορά στο γεγονός ότι το πρωτότυπο προοιώνιζε την ύπαρξη ενός καινούργιου crossover μοντέλου το οποίο αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα της MINI. Κατά συνέπεια, το Clubman δεν είχε πλέον τύχη και η εμπορική πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Neue Klasse και για τη MINI
Υβριδικό και με 300 άλογα το νέο Mini Countryman JCW
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV