Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Neue Klasse και για τη MINI

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Neue Klasse και για τη MINI

ΝΕΑ

Neue Klasse και για τη MINI

ΝΕΑ

Η BMW έχει μεγάλα σχέδια για την καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse η οποία προορίζεται για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Σε αυτά, περιλαμβάνεται και MINI, προφανώς.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η BMW παρουσία το πρωτότυπο Vision Neue Klasse.

Λίγες ημέρες πριν από αυτό, η MINI παρουσίασε την καινούργια γενιά του Countryman το οποίο θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Δύο γεγονότα που -φαινομενικά- δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Τουλάχιστον, τώρα. Γιατί στο μέλλον θα υπάρχει ουσιαστικός δεσμός.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αναφέρεται στο ιστολόγιο Bimmerpost, το οποίο -αν και δεν αποτελεί επίσημο μέσο ενημέρωσης της BMW- είναι πάντα επίκαιρο και συχνά περιλαμβάνει αυτό που ονομάζουμε «πληροφόρηση εκ των έσω».

Σε αυτό, ο συμμετέχων με ψευδώνυμο «ynguldyn» γράφει ότι η επόμενη γενιά του Countryman θα βασίζεται στην πλατφόρμα Neue Klasse και θα είναι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Advertisement

Με δεδομένο ότι το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου BMW προβλέπει ότι η MINI θα γίνει μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα από το 2030 και έπειτα, η ανάρτηση του «ynguldyn» έχει λογική βάση.

Όσοι παρακολουθούν τα γραφόμενα στο εν λόγω ιστολόγιο γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος χρήστης έχει επαληθευτεί πολλές φορές σε αυτά που προσθέτει ως πληροφορίες.

Advertisement

Ο ίδιος γράφει ότι η παρούσα γενιά του Countryman θα σταματήσει να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2028. Επίσης, αναφέρει ότι η επόμενη θα έχει αμάξωμα το οποίο θα διαφέρει αισθητικά από αυτό που έχουμε συνηθίσει ως τώρα και ότι θα έχει κοινά στοιχεία με αυτό της επίσης αμιγώς ηλεκτρικής επόμενης BMW X1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Countryman
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV
Η BMW M5 Competition «πετάει» στον Autobahn (+video)