Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό και με 300 άλογα το νέο Mini Countryman JCW

Ελλάδα 21:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικό και με 300 άλογα το νέο Mini Countryman JCW

ΝΕΑ

Υβριδικό και με 300 άλογα το νέο Mini Countryman JCW

ΝΕΑ

Αν και το Mini μπαίνει για τα καλά στην ηλεκτρική εποχή του, δεν ξεχνά να δίνει χαρά και σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στον κινητήρα εσωτερικής καύσης

Advertisement
Advertisement

Το Mini Countryman του 2025, στην έκδοση JCW, πρόκειται να προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις με υβριδικό σύστημα κίνησης και κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το νέο μοντέλο θα αποδίδει 300 ίππους και θα κάνει το 0-100 χλμ/λώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα.

Αν και η εταιρία επικεντρώνει την στρατηγική της για το νέο Mini στην ηλεκτροκίνηση, θα συνεχίσει για τουλάχιστον μία γενιά ακόμα να προσφέρει προτάσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό Mini Countryman C θα διαθέτει έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων, σε συνδυασμό με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει συνδυαστικά 170 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Ως προς το JCW πάντως, αν και με ελαφρά χαμηλότερη ισχύ σε σχέση με το προηγούμενο, είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό ότι η εταιρία επιμένει να βγάζει σπορ εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες και έμφαση στην οδηγική απόλαυση.

Advertisement

Στις αγορές της Αμερικής και της Αυστραλίας θα φορά το μοτέρ της BMW X1 M35i με απόδοση 317 ίππων.

Ως προς τις ηλεκτρικές εκδόσεις, θα υπάρχει η βασική με τον ένα ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων και αυτονομία 462 χιλιομέτρων.

Advertisement

Εναλλακτικά θα προσφέρεται και με δύο μοτέρ, με απόδοση 313 ίππων και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα, με την ίδια αυτονομία.

Εκτός από το σύστημα κίνησής του, το νέο Mini Countryman διαθέτει διευρυμένους εσωτερικούς χώρους, ένα σύγχρονο σύστημα infotainment, μινιμαλιστική εσωτερική σχεδίαση και ένα κομψό εξωτερικό.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023, με τις τιμές για το βενζινοκίνητο μοντέλο να ξεκινούν από 39.900 ευρώ στη Γερμανία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Countryman
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV
Συγκριτική δοκιμή: Hyundai i20N vs Mini Cooper S vs VW Polo GTI