Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mini θα έχει και ήχους από… εξάτμιση

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό Mini θα έχει και ήχους από… εξάτμιση

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mini θα έχει και ήχους από… εξάτμιση

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του ηλεκτρικού Mini θα διαθέτει πολλά στοιχεία που θα αναφέρονται στο κλασικό, μεταξύ των οποίων και ήχους που θα θυμίζουν εξάτμιση κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

 

Το επερχόμενο Mini Cooper EV του 2024 πρόκειται να επιστρέψει στην ουσία της σχεδίασης του αρχικού Mini με μια ρετρό-φουτουριστική εσωτερική διάταξη.

Σε μια αναφορά στο όραμα του Alec Issigonis για το Mini του 1959, το κόκπιτ του νέου Cooper EV περιγράφεται ως επιστροφή στις ρίζες του, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και νοσταλγικές πινελιές.

Advertisement
Advertisement

Η καμπίνα του νέου Mini Cooper θα τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα της ένατης γενιάς της Mini, βελτιστοποιημένο για αφής και φωνητικούς χειρισμούς.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι το “Mini Experience”, το οποίο προσφέρει διάφορες λειτουργίες οδήγησης που ρυθμίζουν τα χρωματικά θέματα του συστήματος, τα οδηγικά χαρακτηριστικά και τον εσωτερικό φωτισμό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η καμπίνα ενσωματώνει μια λειτουργία “exhaust note” που μιμείται τον ήχο των παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Ανάμεσα στις λειτουργίες οδήγησης είναι η λειτουργία “Go-kart”, η οποία μεταμορφώνει το εσωτερικό με μαύρα και κόκκινα στοιχεία, αντικαθιστώντας την οθόνη head-up με ένα ταχύμετρο και ενισχύοντας την απόκριση του γκαζιού για δυναμική οδήγηση.

Advertisement

Μια άλλη λειτουργία, η ‘Timeless’, αναπαράγει τον ήχο της εξάτμισης των κλασικών Mini εσωτερικής καύσης.

Μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη αφής OLED βρίσκεται στο επίκεντρο του ανασχεδιασμένου εσωτερικού, θυμίζοντας το κεντρικό ταχύμετρο που υπήρχε στο αρχικό Mini hatch.

Με διάμετρο 9,4 ιντσών, έχει γραφικά και μοτίβα μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον infotainment. Θα υπάρχει ένα εξελιγμένο head up display αλλά και η δυνατότητα για εναλλαγή των χρωμάτων φωτισμού μέσα στο σαλόνι.

Advertisement

Η δεύτερη γενιά του μικρού EV της Mini, γνωστή πλέον ως Cooper, θα παράγεται στην Κίνα σε μια νέα πλατφόρμα με κίνηση στους εμπρός τροχούς που αναπτύχθηκε από την Spotlight Automotive, μια κοινοπραξία μεταξύ της BMW και της Great Wall.

Η βενζινοκίνητη έκδοση, που είναι πιο στενά συνδεδεμένη με το σημερινό μοντέλο, θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη σε μια ξεχωριστή πλατφόρμα.

Το ηλεκτρικό Cooper αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται τον Μάιο του 2024, ενώ το βενζινοκίνητο Cooper θα ακολουθήσει περίπου δύο μήνες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το εσωτερικό των νέων ηλεκτρικών Mini
Αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό Mini
Πυρετώδεις ετοιμασίες για το νέο Mini Cooper