Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην πρίζα η Volkswagen

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην πρίζα η Volkswagen

ΝΕΑ

Στην πρίζα η Volkswagen

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Volkswagen προγραμματίζει τις επιχειρηματικές κινήσεις του σε κάθε τομέα και εκπονεί τα σχέδιά του για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτά περιλαμβάνεται και μια μεγάλη επένδυση για τον εξηλεκτρισμό και την ψηφιοποίηση.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες ημέρες, ο Όμιλος Volkswagen βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς προσπαθεί να αλλάξει το τελικό κείμενο για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί απαγόρευσης των θερμικών κινητήρων στα καινούργια αυτοκίνητα από το 2035 και έπειτα.

Ωστόσο, αυτό είναι εφαρμογή πολιτικής που δεν ακυρώνει το επιχειρηματικό πλάνο των στελεχών του αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση. Όπως ανακοινώθηκε, ο γερμανικός Όμιλος θα επενδύσει 180 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2027 για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και την τεχνολογιών ψηφιοποίησης.

Το ποσό θα είναι αυξημένο κατά 21 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά (σημ.: 159 δις ευρώ). Ο λόγος είναι η καλύτερη του αναμενόμενου εισροή εσόδων στα ταμεία του που σημείωσε πέρυσι ο Όμιλος Volkswagen, Παρά το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών και της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία οι οικονομικοί δείκτες αυτού ήταν βελτιωμένοι.

Advertisement
Advertisement

Αυτό συνέβη αφενός από τις πωλήσεις των νέων μοντέλων του και αφετέρου από την εισαγωγή τής Porsche στο Χρηματιστήριο. Όπως ανακοινώθηκε, το 2022 το λειτουργικό (ολικό) αποτέλεσμα του Ομίλου αυξήθηκε κατά 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι καθαρές ταμειακές ροές του κατά 43 δις ευρώ.

Ο Oliver Blume, ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτού, δήλωσε ότι το 2023 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά αναφορικά με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου  ανάπτυξης του Ομίλου. Έτσι, θα επενδύσει επιπλέον 15 δισεκατομμύρια ευρώ στη νεοφυή εταιρεία PowerCo για τη δημιουργία εργοστασίων αυτής στα οποία θα κατασκευάζονται μπαταρίες για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement

Σκοπός είναι να εξασφαλιστούν οι πρώτες ύλες γι’ αυτές αλλά και να φτάσουν οι πωλήσεις τους (μπαταρίες) σε ποσό μεγαλύτερο από 20 δισεκατομμύρια ευρώ το 2030.

O Καναδάς
Η χώρα της Βορείου Αμερικής είναι το «πεδίο» στο οποίο θα επενδύσει σημαντικά ο Όμιλος Volkswagen, όπως έγινε γνωστό. Εκεί θα δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, το πρώτο αυτού που υπάρξει εκτός Ευρώπης.

Advertisement

Η συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα αναμένεται να διαδραματίσει ουσιαστικό όλο στην ανάπτυξη της εμπορικής παρουσίας του τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, καθώς θα δημιουργηθεί και ένα καινούργιο εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτιρκών μοντέλων του στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Εκεί θα κατασκευάζεται και το νέο ηλεκτροκίνητο Scout, το οποίο θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2026.

Τέλος, μεγάλη σημασία θα δοθεί και στην αγορά της Κίνας, στην οποία θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες συνέργειες και να αυξηθούν οι πωλήσεις των μοντέλων τού γερμανικού Ομίλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen: Ζήτω ο νέος Βασιλιάς
Τι θα γίνει με τις σπορ εκδόσεις του VW Golf;
Η VW θα σώσει το Worthersee GTI Meeting