Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW θα σώσει το Worthersee GTI Meeting

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW θα σώσει το Worthersee GTI Meeting

ΝΕΑ

Η VW θα σώσει το Worthersee GTI Meeting

ΝΕΑ

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες οδήγησαν στην ματαίωση του φετινού GTI Meeting στο Worthersee αλλά η Volkswagen προτίθεται να προσφέρει το χώρο για να συνεχίσει να γίνεται.

Advertisement
Advertisement

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Wolfsburg, αφού ο χώρος στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας δεν είναι διαθέσιμος.

Οι φίλοι της Volkswagen και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν μεγάλη αδυναμία στα GTI μοντέλα της, δέχτηκαν πριν λίγες μέρες με απογοήτευση τα νέα από τη δημοτική αρχή του Worthersee. Οι αρχές της περιοχής, δήλωσαν την πρόθεσή τους να μην επιτραπεί ξανά η διεξαγωγή του GTI Festival στο χώρο που γινόταν κάθε χρόνο από το 1982.

Advertisement
Advertisement

Προτάσσοντας περιβαλλοντικές ανησυχίες, η διοργάνωση που κάθε χρόνο προσέλκυε όλο και περισσότερους επισκέπτες (200.000 καταγράφηκαν την τελευταία φορά) και αυτοκίνητα, έγινε προφανώς «ενοχλητική» για τις αρχές που θέλησαν να βάλουν ένα τέλος. Μιλάμε για ένα φεστιβάλ που εκτός της συγκέντρωσης των αυτοκινήτων, είχε και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με συναυλίες και λοιπά δρώμενα.

Η διοργάνωση που είχε και μεγάλο χορηγό την ίδια τη Volkswagen, φαίνεται όμως πως θα συνεχίσει να διεξάγεται χάρη στη διάθεση της μητρικής εταιρείας να τη στηρίξει. Έτσι, η λύση δόθηκε από την ίδια τη VW, που προσφέρει χώρο μέσα στα κεντρικά της στο Wolfsburg προκειμένου να συγκεντρώνονται τα αυτοκίνητα και οι φίλοι των GTI και να συνεχιστεί αυτή η παράδοση.

Advertisement

Η Imelda Labbe, μέλος του ΔΣ της VW, δήλωσε σχετικά πως «οι οπαδοί των GTI μας, έχουν μεγάλη σημασία για τη Volkswagen και για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε πολύ γρήγορα να προσφέρουμε στην κοινότητα των θαυμαστών των GTI, ένα νέο σπίτι για την εκδήλωση στο Wolfsburg». Αυτό όμως δεν απέτρεψε την ακύρωση της φετινής εκδήλωσης, απλά οδήγησε τη VW στην υπόσχεση πως η εκδήλωση του 2024 θα είναι γεμάτη εκπλήξεις για τους λάτρεις των GTI.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη;
Για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ οι 3 στις 10 παραβάσεις!
Ποιος έχασε bonus 2 εκατομμυρίων ευρώ;