Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα γίνει με τις σπορ εκδόσεις του VW Golf;

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα γίνει με τις σπορ εκδόσεις του VW Golf;

ΝΕΑ

Τι θα γίνει με τις σπορ εκδόσεις του VW Golf;

ΝΕΑ

Η VW οδεύει ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση. Και μοντέλα όπως το Golf R θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Το Golf μας συντροφεύει σχεδόν μισό αιώνα και οι γρήγορες εκδόσεις, είτε ως GTi είτε ως R ήταν πάντα μια προσιτή επιλογή για όσους ήθελαν να απολαύσουν την σπορ οδήγηση.

Στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, όλα φαίνεται να επανεξετάζονται και να μπαίνουν κάτω από την ταμπέλα των μοντέλων της σειράς ID.

Ένα από τα επερχόμενα μοντέλα, αυτό που θεωρητικά πάντα θα αντικαταστήσει το Golf, είναι και το ID. 2. Και σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια την εταιρία, θα υπάρξει εκδοχή σε αυτό το μοντέλο που θα έχει τον χαρακτήρα του Golf R.

Advertisement
Advertisement

H ιδέα είναι ότι η VW ετοιμάζει μία πιο ψηλή έκδοση του ID. 2, με τετρακίνηση και crossover χαρακτηριστικά.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί θα είναι εύκολο στο να μετατραπεί σε όποιον τύπο αμαξώματος επιθυμεί η εταιρία, είτε σε SUV είτε σε μικρό hatchback.

H παρουσία της τετρακίνησης στο ID. 2 φέρνει υπόνοιες ότι πάνω σε αυτό θα βασίζεται μία σπορ έκδοση του μοντέλου, το οποίο θα διαδεχθεί το επίσης τετρακίνητο Golf R.

Advertisement

Το νέο αυτό μοντέλο θα μπορούσε να είναι αντίπαλος των επερχόμενων σπορ μικρών ηλεκτρικών, όπως το Abarth 500e και το Alpine R5.

Advertisement

Πάντως, είναι βέβαιο ότι το τμήμα Volkswagen R θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030 και μετά και μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που βρίσκονται στη φάση της εξέλιξης αυτή τη στιγμή.

Όπως και με το σήμα GTI έτσι και με το λογότυπο R, η VW θέλει να τα κρατήσει και στην ηλεκτρική εποχή, καθώς είναι αναγνωρίσιμα και δεν χρειάζεται να δημιουργήσει καινούργια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η VW φαίνεται αποφασισμένη να κρατήσει τις σπορ καταβολές της και στην ηλεκτρική εποχή, και η σειρά R θα παραμείνει στην κορυφή των επιδόσεων και της οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: VW ID. Buzz
VW ID.4: Σαλόνι με θέα στο αύριο
Η νέα εκδοχή του VW ID.3 ετοιμάζεται