Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Δεν αντικαθίσταται το GP Κίνας

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Δεν αντικαθίσταται το GP Κίνας

FORMULA 1

F1: Δεν αντικαθίσταται το GP Κίνας

FORMULA 1

Η φετινή σεζόν της F1 θα αποτελείται, τελικά, από 23 αγώνες καθώς οι υπεύθυνοι του σπορ απέκλεισαν την αντικατάσταση του κινεζικού GP.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας στην Σαγκάη ήταν προγραμματισμένος για το τριήμερο μεταξύ 14 και 16 Απριλίου. Ωστόσο, εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν στην χώρα λόγω του covid-19, αποφασίστηκε ότι η τέλεση του GP θα ήταν αδύνατη.

Οι δυσκολίες αυτές ήταν γνωστές στους ιθύνοντες του σπορ ενώ καταρτιζόταν το πρόγραμμα της σεζόν του 2023. Ευελπιστούσαν, όμως, ότι η κινεζική κυβέρνηση θα έκανε μια εξαίρεση για την F1. Τα πρώτα δυσοίωνα μηνύματα άρχισαν να έρχονται από την χώρα της Άπω Ανατολής στο τέλος Οκτωβρίου, έπειτα από το συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, η επιβεβαίωση ήρθε στις αρχές Δεκεμβρίου με την σχετική ανακοίνωση από την F1. Έκτοτε έγιναν πολλές προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί το κενό τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ των GP Αυστραλίας και Αζερμπαϊτζάν που προέκυψε.

Η F1 προσπάθησε αρχικά να μετακινήσει τον αγώνα στο Baku στην θέση της Κίνας. Όμως οι διοργανωτές του αγώνα αρνήθηκαν, επικαλούμενοι τον άσχημο καιρό που επικρατεί στην χώρα εκείνη την περίοδο. Ακούστηκαν, επίσης, φήμες για αντικατάσταση του αγώνα από το Portimao στην Πορτογαλία.

portimao20-rd12-ham-leads-rbpool-a1000x600

Advertisement

Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν ευδοκίμησε. Σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε η F1, το GP Κίνας δεν θα αντικατασταθεί, ενώ και όλες οι ημερομηνίες των υπόλοιπων GP παραμένουν απαράλλαχτες. Αμετάβλητος παραμένει και ο αριθμός στοιχείων PU που θα δικαιούνται οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Μειώνεται, όμως, ο αριθμός των διαθέσιμων κιβωτίων ταχυτήτων ανά οδηγό από 5 σε 4, λόγω του ότι οι αγώνες θα είναι τελικά 23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis
F1: Η πιο ακριβή σεζόν όλων των εποχών!
F1: Οι ημερομηνίες για τις πρεμιέρες των νέων μονοθέσιων

Advertisement