Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Roadiaq για ψηφιακούς νομάδες

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Roadiaq για ψηφιακούς νομάδες

ΝΕΑ

Skoda Roadiaq για ψηφιακούς νομάδες

ΝΕΑ

Μέσω του θεσμού «Skoda Academy», η τσεχική εταιρεία έδωσε την ευκαιρία και πάλι σε νέους για να υλοποιήσουν το αυτοκίνητο που ονειρεύονται.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά, οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Skoda δημιούργησαν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Roadiaq, ένα όχημα το οποίο δείχνει μια ακόμα πτυχή της τσεχικής εταιρείας: Ένα όχημα το οποίο είναι ταυτόχρονα αυτοκινούμενο αλλά και κινητό γραφείο.

Συγκεκριμένα, στη δημιουργία του πρωτότυπου οχήματος συμμετείχαν 29 νέοι οι οποίοι εφάρμοσαν τις ιδέες τους για ένα ευρύχωρο και πρακτικό όχημα.

Το ονόμασαν Roadiaq, θέλοντας να αναδείξουν εξαρχής τον χαρακτήρα του αλλά και να διατηρήσουν την πρακτική ονοματοδοσίας που εφαρμόζει η Skoda στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Το Roadiaq βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Enyaq iV και έχει προστεθεί μια νέας σχεδίασης και διαμόρφωσης οροφή η οποία επιτρέπει μεγαλύτερο ωφέλιμο εσωτερικό ύψος για τους επιβαίνοντες.

Σκοπός των φοιτητών που συμμετείχαν εφέτος στο πρόγραμμα της αντίστοιχης Ακαδημίας που έχει θεσμοθετήσει η Skoda εδώ και εννέα χρόνια, ήταν να δημιουργήσουν ένα όχημα το οποίο να ενισχύσει τον εκδρομικό χαρακτήρα του Enyaq iV και να πληροί το πνεύμα εξερεύνησης των επιβατών του.

Advertisement

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ήθελαν να δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να εργαστεί απρόσκοπτα σε όποιο μέρος βρεθεί. Έτσι, αποφάσισαν να εφοδιάσουν το Roadiaq με διαρκή σύνδεση ασύρματου ίντερνετ, αλλά και μεγάλη έγχρωμη οθόνη 27 ιντσών στο εσωτερικό του.

Advertisement

Το τελευταίο είναι επενδεδυμένο με ύφασμα και πλαστικό πλήρως ανακυκλωμένα. Οι 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της εταιρείας, η οποία εντάσσεται στον θεσμό «Skoda Academy», χρειάστηκαν 2.000 εργατοώρες για να το ολοκληρώσουν.

Έχοντας ως βάση το Enyaq iV 80x «Sportline», δηλαδή την τετρακίνητη εκδοχή του μοντέλου με καλό επίπεδο εξοπλισμού, είχαν την ευκαιρία να υιοθετήσουν στο Roadiaq πολλές από τις ιδέες τους για ένα αυτοκινούμενο όχημα με αυξημένη δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Advertisement

Έτσι, διαμόρφωσαν αντίστοιχα το εσωτερικό του στο οποίο υπάρχει καναπές που γίνεται κρεβάτι και πρακτική κουζίνα για την ετοιμασία του φαγητού. Εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση από τα στελέχη της Skoda, οι σπουδαστές είχαν σημαντική βοήθεια και συμβουλές από φίλους των εξορμήσεων στη φύση.

Οι τελευταίοι τους κατεύθυναν σχετικά με το τι χρειάζεται να υπάρχει στην πράξη σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, τι θα έπρεπε να προσέξουν και τι είδους εξοπλισμός είναι απαραίτητος για μια εκδρομή στη φύση. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά τοποθέτησαν και συστοιχία φωτοβολταϊκών πάνελς στην οροφή του.

Αναφορικά με τις διαστάσεις του, το Roadiaq έχει αυτές του Enyaq iV αναφορικά με το μήκος και πλάτος (σημ.: 4.649  και 1.879 χιλιοστά αντίστοιχα), όμως το ύψος του φτάνει τα 2,05 μέτρα, δηλαδή κατά 35 εκατοστά περισσότερο από το αντίστοιχο του Enyaq iV. Τέλος, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων φτάνει τους 265 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq
Συνέντευξη: Μίλτος Τεντόγλου
Skoda Karoq: Ο ρεαλιστής των SUV