Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Karoq: Ο ρεαλιστής των SUV

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Karoq: Ο ρεαλιστής των SUV

ΝΕΑ

Skoda Karoq: Ο ρεαλιστής των SUV

ΝΕΑ

Με το νέο Karoq, που είναι ετοιμοπαράδοτο, η Skoda κοιτάζει κατάματα την ουσία σε μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η κατηγορία των C-SUV είναι η δημοφιλέστερη όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά κερδίζει τη μάχη των πωλήσεων σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών είναι ιδιαίτερα σκληρός κάτι που σε πολλές περιπτώσεις τους έχει οδηγήσει στην εύκολη λύση του εντυπωσιασμού, κρύβοντας κάτω από το χαλί την ουσία της κατηγορίας.

Για τη Skoda μπορεί με βεβαιότητα να πει κανείς πως το πρώτο μέλημά της παραμένει η ουσία στα μοντέλα της. Τρανό παράδειγμα είναι το Karoq, το μεσαίο SUV της που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την προτίμηση των αγοραστών της κατηγορίας με τα πολλαπλά χαρίσματά του. Το Karoq είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ότι η Skoda λειτουργεί με γνώμονα την άνεση, την πρακτικότητα και την χρηστικότητα, χωρίς βέβαια να παραγκωνίζει σημαντικούς τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία και η ασφάλεια.

Έξυπνος σχεδιασμός

Advertisement
Advertisement

Η αναβάθμιση του Karoq του εξασφάλισε ένα πιο σπορ, δυναμικό παρουσιαστικό που είναι ακόμα πιο ελκυστικό. Χαρακτηριστική είναι η πιο εμφατική μάσκα που προσθέτει κύρος και πολυτέλεια, ενώ στο πίσω μέρος το μεγαλύτερο σπόιλερ αυξάνει οπτικά το μήκος του αυτοκινήτου δημιουργώντας ένα πιο αεροδυναμικό στυλ.

Τα φωτιστικά σώματα είναι full-LED τεχνολογίας Matrix τεσσάρων στοιχείων και για πρώτη φορά τοποθετούνται στο Karoq, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα ορατότητας στη νυχτερινή οδήγηση και παράλληλα μια πιο δυναμική αισθητική. Συνολικά το νέο Karoq έχει σχεδιαστεί με έξυπνο τρόπο προκειμένου να προσθέτει μια ευχάριστη νότα στην απαιτητική καθημερινότητα του οδηγού και των επιβατών.

Χώροι για ένα… λόχο

Advertisement

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μόνο χαρακτηριστικό του Karoq για το οποίο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν η άνεση που προσφέρει το εσωτερικό του. Το SUV της Skoda χάρη στα επανασχεδιασμένα καθίσματα, τους έξυπνους χώρους αποθήκευσης και τον άνετο χώρο για επιβάτες, μπροστά και πίσω, κατακτά τον τίτλο του πιο ευρύχωρου μοντέλου της κατηγορίας.

Ο οδηγός απολαμβάνει μια άνετη θέση οδήγησης η οποία συνοδεύεται από υψηλή τεχνολογία που κάνουν τη ζωή του εύκολη. Μπροστά του έχει το Virtual Cockpit (με οθόνη 8,0 ή 10,25 ιντσών) το οποίο μπορεί να εμφανίζει τις πληροφορίες που θέλει ανά πάσα στιγμή ο οδηγός. Πληροφορίες για την πλοήγηση, την αυτονομία και πολλά ακόμα, ενώ οι χειρισμοί του γίνεται πολύ εύκολα χάρη στο πολυλειτουργικό τιμόνι.

Advertisement

Παράλληλα, η Skoda έχει φροντίσει να κρατάει online τους επιβάτες χάρη στο Skoda Connect που φέρνει το smartphone του οδηγού στην οθόνη αφής (από 6,5 έως και 9,2 ίντσες) του συστήματος  infotainment. Ο οδηγός έχει σύμμαχο το προηγμένο σύστημα Smart Link το οποίο διασφαλίζει συνδεσιμότητα με Apple και Android συσκευές, ενώ μπορεί να αφήσει το τηλέφωνό του στο ειδικό Phone Box το οποίο προσφέρει ασύρματη φόρτιση και ενισχύει το σήμα της κεραίας.

Advertisement

Ως ένα οικογενειακό SUV που σέβεται τον εαυτό του, το Skoda Karoq διαθέτει ένα πολύ μεγάλο πορτμπαγκάζ. Τα 521 λίτρα του εξασφαλίζουν πως δεν θα προβληματιστεί κανείς με τις αποσκευές που χρειάζονται για ένα πολυήμερο ταξίδι. Αν πάλι διπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων ο χώρος φόρτωσης αυξάνεται στα εντυπωσιακά 1.630 λίτρα. Και για εκείνους που θέλουν το κάτι παραπάνω από πλευράς πρακτικότητας, η Skoda προσφέρει το προαιρετικό σύστημα VarioFlex που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προσαρμόσει όπως θέλει το εσωτερικό, ακόμα και να αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα.

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς

Το Skoda Karoq είναι ένα SUV που καθημερινά θα μεταφέρει την οικογένεια και θα την ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι, έχοντας εξασφαλίσει την άνεση, η Skoda επένδυσε πολύ στην ασφάλεια προσθέτοντας στο μοντέλο της συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παθητική ασφάλεια.

Στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης συναντάμε το Travel Assist, το οποίο ελέγχει και διατηρεί το όχημα μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας (Adaptive Lane Assist), αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας, διατηρεί σταθερή την ταχύτητα ταξιδιού μέσω του Predictive Cruise Control, υποβοηθά την κίνηση σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης και επιβραδύνει το όχημα μέχρι να ακινητοποιηθεί όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης (Emergency Assist).

Παράλληλα με τα συστήματα ασφάλειας, η Skoda έχει προνοήσει να τοποθετήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο αερόσακων στο εσωτερικό του Karoq. Εννέα αερόσακοι έχουν τοποθετηθεί σε μελετημένα σημεία προσφέροντας μέγιστη ασφάλεια ακόμα και όταν υπάρχει σύγκρουση από πίσω. Επιπλέον, έχει ενσωματωθεί και το σύστημα Multi-Collision Brake το οποίο αναλαμβάνει να ακινητοποιήσει το όχημα σε περίπτωση σύγκρουσης αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυσάρεστες καραμπόλες.

Αποδοτικός κινητήρας TSI

To Karoq κινείται από τον βραβευμένο τετρακύλινδρο TSI των 1.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με αυτόματο DSG 7 σχέσεων.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η υψηλή τεχνολογία του συνόλου φροντίζει η κατανάλωση να μείνει χαμηλά στα επίπεδα των 6,1 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. 

Οι τιμές του νέου Skoda Karoq ξεκινούν από τις 29.900 ευρώ και πλέον είναι άμεσα διαθέσιμο με 20% χαμηλότερο επιτόκιο και 12μηνη ασφάλιση, ενώ μπορείτε να το αποκτήσετε με το πρόγραμμα Škoda Easy Driving.

Όλα τα στοιχεία του Skoda Karoq ΕΔΩ.

Το νέο Skoda Karoq.