Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda, τα ηλεκτρικά και το RS

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Skoda, τα ηλεκτρικά και το RS

ΝΕΑ

Η Skoda, τα ηλεκτρικά και το RS

ΝΕΑ

Εκτός από τον οικογενειακό χαρακτήρα της, η Skoda διαθέτει και μια ιδιαίτερη σπορ εικόνα. Αυτή που δημιουργήθηκε στις ειδικές διαδρομές των ράλι -αλλά και στις πίστες- και εκφράζεται με το σύμβολο RS σε κάποια από τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της Skoda με τον λογότυπο RS δεν είναι άγνωστα στη χώρα μας. Αν και δεν είναι πολλά αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους μας, η αγορά τους φανερώνει έναν συνειδητοποιημένο ιδιοκτήτη ο οποίος ήθελε ένα πρακτικό, ευρύχωρο, οικονομικά προσιτό αυτοκίνητο με πολύ καλές επιδόσεις.

Ως τώρα, η ύπαρξή του στο αμάξωμα ενός Skoda σήμαινε ότι κάτω από το καπό του οχήματος βρισκόταν ένας αναβαθμισμένος σε απόδοση θερμικός κινητήρας και ότι η ανάρτησή του έχει ρυθμιστεί αντίστοιχα για να προσφέρει σπορ οδική συμπεριφορά.

Με τη σταδιακή επέκταση της ηλεκτροκίνησης, τα στελέχη τής τσεχικής εταιρείας αναλογίζονται εάν θα εξακολουθήσει να υπάρχει και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, επί της ουσίας και όχι τύποις.

Advertisement
Advertisement

Ο Κλάους Τσέλμερ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σε δήλωσή του στο Auto Express επιβεβαίωσε ότι το Elroq, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, θα διατίθεται και σε έκδοση RS, δηλαδή θα έχει μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το RS είναι σίγουρα μέρος τού μέλλοντός μας. Δείτε τι έχουμε κάνει με το Enyaq. Είναι ένα θαυμάσιο, κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα μας. Αναμφισβήτητα, το πιο ιδανικό αυτοκίνητο αυτής, με τετρακίνηση και απόδοση σχεδόν 300 ίππων. Η τιμή του είναι υψηλότερη αλλά παραμένει μια καλή πρόταση αναφοαρικά με τις επιδόσεις που προσφέρει για τα χρήματά του.

Advertisement

»Στις ημέρες μας, οι άνθρωποι είναι περισσότερο περήφανοι για τα αυτοκίνητά τους και προτίθενται να πληρώσουν περισσότερο (για να τα αποκτήσουν). Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, από τη μεριά μας, Συνεπώς, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε τα RS, καθώς πορευόμαστε προς ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον», κατέληξε ο Τσέλμερ.

Advertisement

Οι πωλήσεις του Elroq θα αρχίσουν εντός του 2024. Το Elroq RS αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2025 και πιθανότατα έχει το σύστημα κίνησης του Enyaq RS iV (φωτογραφία).

Δηλαδή, δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 299 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 460 Nm, ενώ οι μπαταρίες του θα είναι 82 kWh (ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα, 77 kWh πραγματική).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS
Σχεδόν έτοιμο το νέο Skoda Superb (+video)
Αυτά είναι τα νέα Skoda που θα δούμε μέχρι το 2026

Advertisement