Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Ανεβάζει στροφές για την παραγωγή του νέου Kodiaq

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Ανεβάζει στροφές για την παραγωγή του νέου Kodiaq

ΝΕΑ

Skoda: Ανεβάζει στροφές για την παραγωγή του νέου Kodiaq

ΝΕΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη παραγωγής της 2ης γενιάς του επιτυχημένου Kodiaq έχει αρχίσει και η Skoda επενδύει 12,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση και την επέκταση των υπηρεσιών στο εργοστάσιο του Kvasiny.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη πρεμιέρα για την έναρξη παραγωγή του επιτυχημένου SUV, αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Tο νέο Kodiaq θα είναι επίσης διαθέσιμο ως plug-in υβριδικό, με τις προετοιμασίες βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως και με τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Kvasiny στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα Karoq, Superb και Superb iV. Η νέα γενιά Superb θα ξεκινήσει να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στη Μπρατισλάβα στις αρχές του 2024, ελευθερώνοντας έτσι χωρητικότητα για περίπου 150.000 επιπλέον μονάδες των δημοφιλών SUV Kodiaq και Karoq ετησίως.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ στη μετατροπή της γραμμής παραγωγής ώστε να ληφθούν υπόψη και οι μελλοντικές απαιτήσεις, με τη γραμμή να ετοιμάζεται ήδη για την παραγωγή του Kodiaq iV με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση υφιστάμενων τεχνολογιών, όπως χειριστές, συναρμολόγηση πλαισίου και μεταφορείς, και την τροποποίηση ρομπότ για εφαρμογή κόλλας παραθύρων. Έως και 410 Kodiaq δεύτερης γενιάς θα πρέπει στη συνέχεια να βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης κάθε μέρα.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Skoda Kodiaq συναντά την Porsche Cayenne εκτός δρόμου (+video)
Σχεδόν έτοιμα τα νέα Skoda Kodiaq and Superb (+video)
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS