Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του επιτυχημένου μεγάλου SUV της τσέχικης φίρμας, βρίσκεται προ των πυλών και έχουμε, πλέον, μια καλά εικόνα τα χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Μόλις αφαιρεθεί και το καμουφλάζ από τις φωτογραφίες της Skoda, θα μπορούμε, πλέον, να μιλάμε με κάθε επισημότητα για το νέο Kodiaq.

Ήδη, πάντως, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για την αναμενόμενη 2η γενιά του άκρως επιτυχημένου (με περισσότερες από 160.000 πωλήσεις, έως το 2022 και 40 διεθνή βραβεία, σε σχετικούς διαγωνισμούς) μεγάλου SUV.

Που διατηρεί πολλές από τις αρετές του προκατόχου του (ασφάλεια, οδική συμπεριφορά) αλλά έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις στο τεχνολογικό του υπόβαθρο, στη γκάμα των κινητήρων του, στον επανασχεδιασμό του εσωτερικού του.

Advertisement
Advertisement

Μεγαλύτεροι χώροι, ανασχεδιασμένο εσωτερικό

Εν αρχή, λοιπόν, το Kodiaq μεγάλωσε! Δεν είναι… ηλικιακό το ζήτημα, αλλά η μικρή αύξηση του μήκους του (4.758 mm, κατά 61 χιλιοστά μεγαλύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του), έδωσε τη δυνατότητα στον κατασκευαστή να βελτιώσει (κατά 15 χιλιοστά) την απόσταση της οροφής, από τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Η Skoda δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, υποστηρίζει, όμως, ότι οι υπηρεσίες infotainment, με τη νέα οθόνη αφής 12.9 ιντσών, θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες, όπως και τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας του 7θέσιου SUV, θα συνεχίσουν να κυμαίνονται σε κορυφαία επίπεδα.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων

Advertisement

Η Skoda θα προσφέρει το νέο Kodiaq, με δύο κινητήρες βενζίνης, δύο diesel και μία plug-in υβδριδική, που συνδυάζονται όλες με αυτόματα κιβώτια DSG, 6 και 7 σχέσεων.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι η entry-level ήπια υβριδική έκδοση με κινητήρα TSI 1.5 λίτρων και απόδοση 150 ίππων, που συνδυάζεται με κιβώτιο 7 σχέσεων. Η plug-in υβριδική  και τετρακίνητη έκδοση με τον ίδιο βενζινοκινητήρα, αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η μπαταρία 25,7 kWh παρέχει αυτονομία μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα.

Advertisement

Τη γκάμα των κινητήρων, συμπληρώνουν ένας 2λιτρος TSI με 204 ίππους, και δύο TDI 2.0 λίτρων, (150 και 193 ίππων, για την τετρακίνητη έκδοση, αντίστοιχα) όλοι στα πρότυπα Euro6. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Το ιδιαίτερο Skoda Kodiaq RS
Το Skoda Kodiaq συναντά την Porsche Cayenne εκτός δρόμου (+video)
Σχεδόν έτοιμα τα νέα Skoda Kodiaq and Superb (+video)