Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

RAM 1500 Revolution, το αντί Hummer EV

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

RAM 1500 Revolution, το αντί Hummer EV

ΝΕΑ

RAM 1500 Revolution, το αντί Hummer EV

ΝΕΑ

H RAM Trucks παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup 1500 Revolution το οποίο διακρίνεται για τη σχεδίασή του, τις μπαταρίες του και τη δυνατότητα επέκτασης της καρότσας του.

Advertisement
Advertisement

Στη Διεθνή Έκθεση CES, η RAM Trucks έδειξε το σύγχρονο τεχνολογικό πρόσωπό της. Για να το επιτύχει, συνδύασε τόσο την κατασκευαστική ταυτότητά της όσο και την επικρατούσα τάση της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρωτότυπο pickup 1500 Revolution είναι το όχημα που παρουσίασε το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει νέα δεδομένα στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν στελέχη της εταιρείας. Πληροφοριακά, η RAM Trucks κατασκευάζει και διαθέτει ήδη στις ΗΠΑ το 1500 ως ένα pickup μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το 1500 Revolution είναι η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται εντός του 2024.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην εφετινή CES διακρίνεται για τη σχεδίασή του η οποία συνδυάζει τα δυναμικά αισθητικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένα τέτοιο όχημα για να είναι αποδεκτό από τους υποψήφιους πελάτες, με την σχετική κομψότητα και τον σχεδιαστικό νεωτερισμό που έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Έτσι, το RAM 1500 Revolution έχει αδρά χαρακτηριστικά στη μάσκα του, όπου τα μεγάλα LED φώτα και το ευμέγεθες φωτισμένο λογότυπο της εταιρείας ξεχωρίζουν. Το ίδιο ισχύει και στο πίσω τμήμα του. Το αμάξωμά του έχει διαμορφωθεί με τρόπο που η πανοραμική, γυάλινη οροφή τού αυτοκινήτου να μοιάζει σχετικά χαμηλή, ενώ είναι ευδιάκριτο το μήκος του. Χαρακτηριστικό του είναι ότι η καρότσα του εκτείνεται για να αυξάνει η μεταφορική ικανότητά του.

Advertisement

Το πρωτότυπο βασίστηκε στην νέα πλατφόρμα «STLA Frame» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Stellantis (στον οποίο ανήκει η RAM Trucks) η οποία προορίζεται για τα αμιγώς ηλεκτρικά pickup και επαγγελματικά μοντέλα αυτού. Χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 800 Volt, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες του μπορούν να φορτίσουν σε κύκλωμα έως 350 kW. Με τη χρήση τέτοιου φορτιστή, εντός δέκα λεπτών της ώρας οι μπαταρίες τού 1500 Revolution μπορούν να ανακτήσουν ενέργεια που επιτρέπει την κίνησή του για 160 χλμ.

Advertisement

Στο εσωτερικό τού πρωτότυπου προκαλούν εντύπωση το πολυγωνικό τιμόνι, η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, οι φωτεινές λωρίδες που διατρέχουν όλο το μήκος αυτού και το γεγονός ότι διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων. Αυτά της τελευταίας σειράς είναι αναδιπλούμενα, επιτρέποντας την αύξηση του εσωτερικού χώρου για τη τοποθέτηση αντικειμένων εντός, όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από τη RAM Trucks τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εντός του είναι ανακυκλωμένα σε μεγάλο ποσοστό. Μάλιστα, πολλά κάποια πλαστικά τμήματα που υπάρχουν στο αμάξωμα και εντός έχουν δημιουργηθεί μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, για τη μείωση του βάρους και του κόστους.

Τέλος, αναφορικά με το τι αντιπροσωπεύει το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο 1500 Revolution για την εταιρεία, τα λόγια του κ. Mike Koval Junior, Διευθύνοντος Συμβούλου της RAM Trucks, είναι χαρακτηριστικά. Όπως είπε: «Το Ram 1500 Revolution BEV Concept είναι το ξεκάθαρο μήνυμά μας ότι ετοιμάζουμε κάτι εξαιρετικό για τη μάρκα στην πορεία εξηλεκτρισμού της. Στη Ram, στο παρελθόν επαναπροσδιορίσαμε την κατηγορία των pickup (οχημάτων) και τώρα θα το κάνουμε και πάλι για το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέσα στο 2024 το ηλεκτρικό pickup της Ram (+video)
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T
Η τελευταία έκδοση του Dodge Ram αποτίνει τιμές στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ