Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Μέσα στο 2024 το ηλεκτρικό pickup της Ram (+video)

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2024 το ηλεκτρικό pickup της Ram (+video)

Fleet Cars

Μέσα στο 2024 το ηλεκτρικό pickup της Ram (+video)

Fleet Cars

Η μόδα των ηλεκτρικών pickup μοντέλων φαίνεται να μην αφήνει ανεπηρέαστη και τη Ram.

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο της εκδήλωσης του νεοσύστατου Γκρουπ της Stellantis «EV Day 2021», ο διευθύνων σύμβουλος της Ram, Mike Koval ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η αμερικάνικη μπράντα θα παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση του ημι-φορτηγού 1500.

Για την δημιουργία του 1500 BEV, όπως είναι και ο κωδικός του, σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της μητρικής εταιρείας να επενδύσει ένα ποσό που αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να εξηλεκτρίσει το σύνολο των μοντέλων των εταιρειών που κατέχει. Σε ότι αφορά τη Ram, έναν καθαρά προσανατολισμένο στην κατασκευή ημιφορτηγών κατασκευαστή, η παραπάνω επένδυση την υποχρεώνει να παρουσιάσει μέχρι το 2030 μία τουλάχιστον EV έκδοση για κάθε ένα από τα μοντέλα που απαρτίζουν την γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες που αφορούν το ηλεκτρικό Ram αναφέρουν ότι θα υιοθετήσει την νέα πλατφόρμα STLA, που αποτελεί εξέλιξη του ήδη υπάρχοντος πλαισίου τύπου σκάλας που διαθέτει η συμβατική έκδοση. Επίσης, η συστοιχία των μπαταριών, σε πλήρη φόρτιση θα είναι ικανή να προσφέρει αυτονομία έως και 800 χλμ., ενώ θα έχει δυνατότητα φόρτισης σε πηγή έως και 150 kWh. Παράλληλα, τονίζεται ότι το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, αλλά και εξελιγμένο infotainment.

Παρατηρώντας τις πρώτες teaser φωτογραφίες του Ram 1500 BEV αυτό που ξεχωρίζει είναι η εμπρός μάσκα, η οποία περιλαμβάνει κατά μήκος μία φωτεινή λωρίδα, όπως και σφηνοειδής σχεδίασης LED εμπρός φωτιστικά σώματα. Σίγουρα εντυπωσιακά στοιχεία.

Advertisement

Τέλος, η άφιξη του συγκεκριμένου μοντέλου αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία των ηλεκτρικών pickup, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως τα Rivian R1T, GMC Hummer EV και Tesla Cybertruck που αναμένονται μέσα στο τρέχον έτος, αλλά και το Ford F-150 Lightning που θα κάνει την εμφάνισή του την Άνοιξη του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κιτ της Magna μετατρέπει τα συμβατικά pickup σε ηλεκτρικά (video)
Το Hummer επιστρέφει και θα μπαίνει στην… πρίζα!
Μεγάλες αλλαγές στην Alfa Romeo για χάρη των ηλεκτρικών