Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

ΝΕΑ

«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

ΝΕΑ

Η Rivian προχωράει στην κατοχύρωση διαφόρων στοιχείων που θα μπορεί να εμφανίζει η πολυχρηστική πόρτα του χώρου φόρτωσης στο pick up της, το R1T για να κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Για κάποιες λειτουργίες της πόρτας του χώρους φόρτωσης που δεν προσφέρονται από τις ανταγωνίστριες εταιρείες, η Rivian κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα κατοχύρωσης πατέντας.

Οι πολυλειτουργικές πίσω πόρτες είναι όπως φαίνεται κάποιου είδους «μόδα» στην αμερικάνικη αγορά των ημιφορτηγών. Η Chevrolet, η Ford, η GMC και η Ram έχουν ήδη διάφορες απόψεις σχετικά και τώρα, η Rivian, κατέθεσε όχι μία αλλά τρεις ιδέες για κατοχύρωση και έγκριση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Ένα από αυτά, περιγράφει μια πίσω πόρτα με «σκαλοπάτι» που θα μπορούσε να διευκολύνει τη φόρτωση.

Στα σκίτσα που συνοδεύουν την αίτηση, βλέπουμε διάφορες μορφές επέκτασης του panel της πόρτας, με μηχανισμούς που περιλαμβάνουν ελατήρια, ράβδους προέκτασης και ψαλιδωτών στηριγμάτων. Επίσης, υπάρχει μια ιδέα για τηλεσκοπικά προεκτεινόμενη πίσω πόρτα, με ένα τμήμα της (στη μέση) που θα μπορούσε να μετακινηθεί ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες φόρτωσης.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, το τρίτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά ένα σύστημα συγκράτησης ποδηλάτων ή πατινιών, που προσαρμόζεται πάνω στην πόρτα του χώρου φόρτωσης ή αποτελεί εναλλακτική διαμόρφωση της επένδυσής της. Η Rivian υπέβαλε αίτηση για τα παραπάνω το καλοκαίρι του 2020, ενώ η σχετική υπηρεσία προέβη στις σχετικές δημοσιεύσεις, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Φαίνεται πως και εκεί, τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το δημόσιο, δεν εξελίσσονται πάντα όσο γρήγορα θα έπρεπε. Έτσι έχουμε τις εγκρίσεις ακόμα εν εξελίξει, ενώ το αυτοκίνητο έχει φτάσει στη φάση της διάθεσής του στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε… αμφίβιο! (+video)
Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα
Με πτυσσόμενη κουζίνα το Rivian R1T

Advertisement