Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Qualcomm έκλεψε την παράσταση στη CES!

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Qualcomm έκλεψε την παράσταση στη CES!

Mobility

H Qualcomm έκλεψε την παράσταση στη CES!

Mobility

Με το πρωτότυπο Snapdragon Digital Chassis, η Qualcomm που ειδικεύεται στην κατασκευή ψηφιακών προϊόντων και hardware για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, στόχος της Qualcomm δεν είναι να δείξει ότι «μπαίνει» στο χορό της παραγωγής αυτοκινήτων.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ημιαγωγών και λογισμικού, με το πρωτότυπο που έφερε στη φετινή CES, δίνει μια πρόταση για το πώς μπορούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αξιοποιήσουν την προηγμένη τεχνολογία και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Το πρωτότυπο που μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα σε sedan και crossover με στοιχεία coupe αμαξώματος, προσελκύει την προσοχή από την πρώτη στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό παίζουν φυσικά το ρόλο τους οι φωτεινές μπάρες εμπρός, πίσω και στις πλευρές του αμαξώματος, προβάλλοντας τη λειτουργικότητα στην ψηφιακή εποχή της επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων. Η πραγματική επανάσταση που προτείνει η Qualcomm όμως, βρίσκεται στην καμπίνα. Εκεί όπου τη μερίδα του λέοντος της προσοχής, παίρνει αβίαστα η οθόνη 55 ιντσών που καλύπτει το ταμπλό.

Η οθόνη αυτή, έχει πολλά τμήματα που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες και προσαρμόζεται ανάλογα με τις διαθέσεις του ιδιοκτήτη. Στο κέντρο βρίσκεται ένα σύστημα infotainment, ενώ ο συνοδηγός μπορεί να απολαύσει μπροστά του, περιεχόμενο ροής ειδήσεων ή ακόμα και διαδικτυακό gaming. Αυτή όμως είναι μόνο μια από τις πλευρές του αυτοκινήτου που μπορεί να δει κανείς.

Advertisement

Το πρωτότυπο είναι εξοπλισμένο με κάμερες που μπορούν να αναγνωρίσουν τους επιβάτες και να προσαρμόσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις του οχήματος στις προτιμήσεις τους. Αυτό περιλαμβάνει τη θέση του καθίσματος και τον κλιματισμό, καθώς και τις εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα και το προτιμώμενο περιεχόμενο στις αντίστοιχες οθόνες που έχει ο καθένας μπροστά του.

Advertisement

Κάθε επιβάτης μπορεί να προσαρμόσει τη δική του ζώνη ήχου, ενώ επωφελείται επίσης από το ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου στο χώρο του, για την καλύτερη ηχητική απόλαυση της μουσικής που επιλέγει να ακούσει ξεχωριστά από τους υπόλοιπους επιβάτες ή για να μιλήσει στο τηλέφωνό του, με ανοιχτή ακρόαση.

Advertisement

Αν και το πρωτότυπο δεν προορίζεται για παραγωγή, η Qualcomm λέει πως μας «δείχνει πώς οι τεχνολογίες του Snapdragon Digital Chassis φέρνουν έναν ιδανικό συνδυασμό από στοιχεία άλλων εταιρειών προκειμένου οι μετακινήσεις του μέλλοντος να έχουν τα καλύτερα δεδομένα από κάθε προμηθευτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμφωνία γιγάντων με νέα μάρκα για τα ηλεκτρικά
Με αυτόνομα «κουτιά» στη CES η Toyota (+video)
Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό