Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο δυνατή θα είναι η ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes-AMG;

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο δυνατή θα είναι η ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes-AMG;

ΝΕΑ

Πόσο δυνατή θα είναι η ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes-AMG;

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan υψηλών επιδόσεων. Πλέον, το θέμα είναι πότε θα το παρουσιάσει και πόση θα είναι η μέγιστη ισχύς του.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, η MercedesBenz παρουσίασε το πρωτότυπο Vision AMG με σκοπό να μας προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει από τη Mercedes-AMG αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση.

Το εντυπωσιακό σε σχεδίαση τετράθυρο όχημα είχε την ταυτότητα της γερμανικής εταιρείας, αλλά επεξέτεινε την αισθητική των αυτοκινήτων της προς το μέλλον το οποίο αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά.

Τώρα ανακοινώθηκε ότι οι άνθρωποι της MercedesBenz θα ξεκινήσουν την εξέλιξη του οχήματος από το οποίο θα προέλθει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πολυτελές τετράθυρο υπερεπιδόσεων μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, γνωστοποίησαν ότι αυτό θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρες αξονικής ροής της Yasa (φωτογραφία κάτω). Οι Γερμανοί, τον Ιούλιο του 2021 εξαγόρασαν τη βρετανική εταιρεία με σκοπό να επενδύσουν σε αυτή για την περαιτέρω εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων της.

Advertisement

Η Yasa είχε αναπτύξει μια σύγχρονη κινητήρια μονάδα η οποία είχε μικρές διαστάσεις, μικρό βάρος και εντυπωσιακή απόδοση. Συγκεκριμένα, ο αξονικής ροής ηλεκτροκινητήρας της ζυγίζει 24 κιλά και στην παρούσα φάση τής εξέλιξής του αποδίδει 487 ίππους και μέγιστη ροπή 800 Nm.

Όπως καταλαβαίνουμε, ακόμα και στην τωρινή κατάστασή τους η ύπαρξη δύο τέτοιων ηλεκτροκινητήρων σε ένα όχημα σημαίνει μια συνδυαζόμενη μέγιστη ισχύ που πλησιάζει τους 1.000 ίππους (974 ίπποι για την ακρίβεια).

Advertisement

Όμως, επειδή έχουμε να κάνουμε με τη MercedesAMG δεν αποκλείεται να εξελιχθούν περισσότερο μέχρι να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο. Συνεπώς, η μέγιστη ισχύς θα είναι μεγαλύτερη.

Επίσης, ενδεχομένως να υπάρξει και έκδοση του καινούργιου μοντέλου της τρεις ηλεκτροκινητήρες, κατά το πρότυπο του Tesla Model S Plaid ή της Porsche Taycan, καθώς η τελευταία εξελίσσεται στην αντίστοιχη έκδοση και θα διατίθεται από το 2024 και έπειτα.

Advertisement

Προφανώς, στην περίπτωση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της MercedesAMG θα έχουμε να κάνουμε με ένα όχημα το οποίο στην εν λόγω εκδοχή του θα έχει μέγιστη ισχύ που πλησιάζει τους 1.500 ίππους, ενδεχομένως να τους ξεπερνά.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «AMG.EA» η οποία εξελίσσεται για τα μοντέλα αυτή της τεχνολογίας κίνησης. Προφανώς, η δημιουργία της δεν έγινε για να χρησιμοποιηθεί μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά είναι σίγουρο ότι είναι η βάση και για άλλα που η εταιρεία θα κατασκευάσει στο προσεχές μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG παρουσίασε και την GLE 53 Hybrid 4Μatic+
Η Mercedes-AMG GT Coupe Plug-in Hybrid στο Μόναχο
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (+video)