Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (+video)

Ελλάδα 20:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (+video)

ΝΕΑ

Μετά τη σχετική διαρροή η νέα Mercedes-AMG GT Coupe κάνει το επίσημο ντεμπούτο της με ελκυστικό ντιζάιν, 2+2 διάταξη, τετρακίνηση και ισχύ έως 585 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη γενιά της, ωριμάζει με άμεσο ανταγωνιστή την Porsche 911 και πέρα από την κορυφαία GT 63 περιλαμβάνει και την βασική GT 55 με 476 ίππους.

Όταν η AMG ανακοίνωσε αρχικά την από κοινού ανάπτυξη της SL και της GT Coupe, ορισμένοι λάτρεις της Mercedes άσκησαν κριτική ότι φαινομενικά οι Γερμανοί θα παρουσίαζαν τον αντίπαλο της Porsche 911 ως μία κλειστή εκδοχή της SL.

Ωστόσο, η Mercedes-AMG ξεκαθαρίζει πως δεν έχουν καθόλου έτσι τα πράγματα και πως η νέα GT Coupe μήκους 4,728 μέτρων είναι ένα διαφορετικό οδηγικά μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Με 2+2 διάταξη στο εσωτερικό και τετρακίνηση 4Matic+.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις GT 63 και GT 55, και οι δύο με τον V8. Μένει να δούμε αν ο τετρακύλινδρος κινητήρας της SL 43 με 375 ίππους θα παρουσιαστεί αργότερα στον κύκλο ζωής του μοντέλου.

Η κορυφαία AMG GT 63 Coupe αποδίδει 585 ίππους από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, που αντιστοιχεί στην ισχύ που υπάρχει στην SL 63. Επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα με τελική στα 315 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η AMG GT 55 Coupe προσφέρει 476 ίππους και επιτυγχάνει το σπριντ του «0-100» σε 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική να είναι στα 295 χλμ./ώρα. Και οι δύο εκδόσεις είναι τετρακίνητες με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Advertisement

Υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σύστημα τετραδιεύθυνσης και συνθετικά δισκόφρενα με μπροστινούς δίσκους 390 χλστ.. Στο δεύτερο μισό του 2024, η AMG σχεδιάζει να παρουσιάσει κεραμικά φρένα με μεγαλύτερους μπροστινούς δίσκους 420 χλστ..

Και οι δύο εκδόσεις έχουν σπορ ανάρτηση με ημιενεργή, υδραυλική σταθεροποίηση κύλισης, προσαρμοστικά αμορτισέρ και ένα σύστημα ανύψωσης που μπορεί να ανεβάσει το μπροστινό μέρος κατά 30 χιλιοστά.

Advertisement

Όσον αφορά τη σχεδίαση, το νέο μοντέλο μοιάζει περισσότερο με μια κουπέ έκδοση της νέας SL. Διαθέτει παρόμοια εμπρός μάσκα με τους σμιλεμένους προβολείς αλλά και τα νέα LED DRL. Το πίσω μέρος διαθέτει φώτα LED χωρισμένα σε τρία μέρη και με μια μαύρη λωρίδα να τα συνδέει.

Η GT 63, που βλέπετε σε αυτές τις εικόνες, διαθέτει σταθερή πίσω αεροτομή και δύο διπλές απολήξεις στα άκρα, ενώ υπάρχουν και οι σχετικές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις με τον πίσω μεγάλο διαχύτη να ξεχωρίζει.

Το εσωτερικό της νέας AMG GT μοιάζει με αυτό της SL. Διαθέτει μια μεγάλη, κάθετα προσανατολισμένη οθόνη αφής, ένα σπορ 3άκτινο τιμόνι και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων. Έστω και αν μιλάμε για ένα κουπέ με διάταξη 2+2, πρακτικά υπάρχουν χώροι για δύο άτομα και τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ στα 321-675 λίτρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 840 άλογα η νέα Mercedes AMG GT!
Και όμως: Ο θρυλικός V8 της Mercedes δεν αποστρατεύεται
Τι οδηγούν οι αστέρες της Ρεάλ Μαδρίτης;