Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως φτιάχνεται στο χέρι ένας κινητήρας AMG (+video)

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε πως φτιάχνεται στο χέρι ένας κινητήρας AMG (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως φτιάχνεται στο χέρι ένας κινητήρας AMG (+video)

ΝΕΑ

Ένα εκπληκτικό video μας δείχνει πως οι Γερμανοί μηχανικοί της AMG ολοκληρώνουν -πάντα στο χέρι- έναν κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Σε μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια, το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Affalterbach παρουσιάζει τη απίστευτη διαδικασία κατασκευής κινητήρων AMG στο χέρι.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι υπερήφανο για την φιλοσοφία “ένας άνθρωπος, ένας κινητήρας”, όπου κάθε κινητήρας AMG συναρμολογείται σχολαστικά από έναν εξειδικευμένο μηχανικό κινητήρων, προσφέροντας μια εξατομικευμένη πινελιά στην παραγωγή.

Λειτουργώντας ως κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης των οχημάτων AMG, το εργοστάσιο του Affalterbach αναλαμβάνει την ευθύνη κατασκευής κινητήρων AMG.

Advertisement
Advertisement

Η περίπλοκη διαδικασία συναρμολόγησης περιλαμβάνει την κατασκευή κινητήρων AMG V8, συμπεριλαμβανομένου του M177 για τα μοντέλα 63, όπως το AMG GT 63, και του M178 για τα μοντέλα GT.

Η εγκατάσταση ξεκίνησε επίσης την παραγωγή τετρακύλινδρων κινητήρων AMG το 2019.

Η διαδικασία κατασκευής ξεκινάει με ένα μπλοκ κινητήρα από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο. Κάθε κινητήρας V8 ζυγίζει περίπου 200 κιλά και αποτελείται από περίπου 600 μέρη.

Advertisement

Ένας μόνο μηχανικός κινητήρων αφιερώνει τέσσερις έως πέντε ώρες για να συναρμολογήσει με το χέρι κάθε κινητήρα. Μετά την ολοκλήρωση, ο κινητήρας φέρει μια ετικέτα υπογεγραμμένη προσωπικά από τον εντεταλμένο μηχανικό.

Το εργοστάσιο χρησιμοποιεί έναν έξυπνο κινητό σταθμό εργασίας εξοπλισμένο με περιστρεφόμενο βραχίονα 360 μοιρών για να διευκολύνει την ακριβή συναρμολόγηση των εξαρτημάτων.

Advertisement

Διάφορα εξειδικευμένα εργαλεία, όπως ένας μετρητής και ένα υδραυλικό δυναμόκλειδο, χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουν ασφαλείς τοποθετήσεις των εξαρτημάτων του κάθε κινητήρα.

Ο σχεδιασμός με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD) βοηθά στη δημιουργία περίπλοκων μοντέλων των εξαρτημάτων του κινητήρα, εξασφαλίζοντας άψογη εφαρμογή.

Ακολουθούν αυστηρές δοκιμές, οι οποίες περιλαμβάνουν δυναμόμετρο για τη μέτρηση της ισχύος και της ροπής.

Advertisement

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Affalterbach επεκτείνει την τεχνογνωσία του πέρα από τα μοντέλα AMG, παρέχοντας κινητήρες για διάφορες μάρκες.

Αυτό περιλαμβάνει κινητήρες V12 της AMG για την Pagani, κινητήρες V8 και εν σειρά εξακύλινδρους για την Aston Martin και έναν τετρακύλινδρο AMG για την Emira της Lotus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT Coupe (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes-AMG SL 63 vs Porsche 911 Turbo Cabriolet
Επίσημο: Η νέα Mercedes-AMG GLC φτάνει τα 680 άλογα