Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνει η Mercedes EQS SUV στον «τάρανδο»;

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κάνει η Mercedes EQS SUV στον «τάρανδο»;

ΝΕΑ

Τι κάνει η Mercedes EQS SUV στον «τάρανδο»;

ΝΕΑ

Η επιλογή ελαστικών αποδεικνύεται καθοριστική, ιδίως όταν έχεις να κάνεις με ένα βαρύ όχημα.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την παρουσίαση της EQS, η EQS SUV ήταν το αναμενόμενο. Ένα εκπληκτικής τεχνολογικής αρτιότητας νέο μοντέλο το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν τα πλεονεκτήματα μιας πολυτελέστατης λιμουζίνας με τον δυναμισμό και τη μεγαλύτερη ελευθερία που έχει και επιτρέπει ένα SUV. Τι κάνει, όμως, αυτό το ιδιαίτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην περιβόητη δοκιμή «ταράνδου»;

Τα στάνταρ ελαστικά 275/45R21 αντικαταστάθηκαν με ελαφρώς μεγαλύτερους τροχούς τοποθετημένους με καουτσούκ 275/40R22.

Αν και η Mercedes συνεργάστηκε με την Cooper για την ανάπτυξη των εν λόγω ελαστικών για την EQS SUV, το Zeon CrossRange MOS δεν είναι ένα ιδιαίτερα καλό ελαστικό.

Advertisement
Advertisement

Πιο γνωστά ως προσιτά αντί για σπορ, τα ελαστικά Cooper και οι 2,8 τόνοι ηλεκτρικού SUV δεν… αναμειγνύονται καλά, σε περίπτωση ελιγμού έκτακτης ανάγκης. Η ισπανική ιστοσελίδα αυτοκινήτου km77.com ονομάζεται έτσι από την ελάχιστη ταχύτητα εισόδου (77 χλμ/ώρα) που απαιτείται, για να περάσει η δοκιμή «ταράνδου».

Στην προκειμένη περίπτωση, η Mercedes EQS SUV, με τα μη ενδεδειγμένα ελαστικά περιορίστηκε στα 66 χιλιόμετρα. Όπως εξήγησε ο Φερνάντο Ρίος, εκ των οδηγών στις δοκιμές, σε αυτή την ταχύτητα το γερμανικό SUV δεν παρουσίασε υποστροφή, Λόγω του βάρους, όμως και των ακατάλληλων ελαστικών, η υποστροφή θα ήταν διαρκής, σε μεγαλύτερη ταχύτητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το «ελληνικό» Zeekr X
Οριστικό: To Euro 7 θα είναι πιο ελαστικό
Όρια ταχύτητας και οδήγηση μόνο μέρα σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση