Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Tesla Model S Plaid είναι ο κυρίαρχος στο Nurburgring (+video)

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Tesla Model S Plaid είναι ο κυρίαρχος στο Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

To Tesla Model S Plaid είναι ο κυρίαρχος στο Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Η Tesla προβάλλει τις δυνατότητες του Track Pack για το Model S Plaid, σημειώνοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου στη διάσημη πίστα του Nürburgring.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία του Ίλον Μασκ όχι μόνο κατάφερε να δημιουργήσει ένα επίσημο ρεκόρ στο Nürburgring, αλλά πετάει το γάντι στη Porsche.

Η Tesla επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της σημειώνοντας νέο ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring στις 2 Ιουνίου 2023. Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Tom Schwister «έγραψε» με το αναβαθμισμένο Model S Plaid τον εκπληκτικό χρόνο 7 λεπτών και 25,231 δευτερολέπτων, ξεπερνώντας τον χρόνο της Taycan του Kern κατά πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα.

Το Model S Plaid που κατέγραψε το ρεκόρ, βασισμένο στο ισχυρό ηλεκτρικό σεντάν των 1.020 ίππων και βάρους 2.265 κιλών, ήταν εξοπλισμένο με το πρόσφατα ανακοινωθέν Track Pack της Tesla.

Στη Γερμανία, η τιμή του πακέτου κυμαίνεται μεταξύ 13.825 και 18.435 ευρώ, ανάλογα με τη βασική διαμόρφωση του Model S Plaid. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οχήματα που κατασκευάζονται από το 2022 και μετά.

Advertisement

Το Track Pack προσφέρει αρκετές αναβαθμίσεις, όπως σφυρήλατες ζάντες Zero-G σε διαστάσεις 10×20 ιντσών εμπρός και 11×20 ιντσών πίσω, εφοδιασμένες με σπορ ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supercar 3R σε διαστάσεις 285/35R20 (εμπρός) και 305/30R20 (πίσω).

Επιπλέον, το πακέτο περιλαμβάνει ένα σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων με δίσκους καρβιδίου άνθρακα-πυριτίου διαμέτρου 410 χιλιοστών σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

Το Plaid έχει επιπρόσθετα νέες σφυρήλατες δαγκάνες με έξι έμβολα εμπρός και τέσσερα έμβολα πίσω. Μια αναβάθμιση του λογισμικού του Model S Plaid αύξησε περαιτέρω την τελική του ταχύτητα από 280 σε 322 χλμ./ώρα, ενώ η εκπληκτική επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα παραμένει αμετάβλητη.

Η απόφαση του Ίλον Μασκ να απορρίψει το πολυαναμενόμενο Model S Plaid+ με 1.100 ίππους υπέρ της έκδοσης Plaid αποδείχθηκε σοφή κίνηση.

Advertisement

Ο γύρος ρεκόρ στο Nürburgring-Nordschleife αναδεικνύει τις εξαιρετικές επιδόσεις του Model S Plaid, εδραιώνοντας τη θέση της Tesla ως πρωτοπόρου στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Μασκ είναι αναμφίβολα υπερήφανος που ξεπέρασε την Porsche στο «γήπεδό» της, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω την κυριαρχία της Tesla στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυξάνουν πάλι τις τιμές των Tesla
Απίστευτο: Πόσα πλήρωσαν για τη συντήρηση ενός Tesla στις 250.000 χιλιόμετρα;
Ακόμα και ο Μασκ «προσκυνά» τους Κινέζους