Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Πού θα φτάσει η αυτονομία των ηλεκτρικών της;

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche: Πού θα φτάσει η αυτονομία των ηλεκτρικών της;

ΝΕΑ

Porsche: Πού θα φτάσει η αυτονομία των ηλεκτρικών της;

ΝΕΑ

Ένα από τους βασικούς τομείς που πρέπει να βελτιώσουν οι εταιρείες είναι η αυτονομία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους. Στην Porsche, φροντίζουν ήδη να πρωτοπορήσουν.

Advertisement
Advertisement

Την γνωρίζουμε με τη ονομασία Porsche, τόσο για χάρη προσδιορισμού της ως εταιρεία αλλά και για ευκολία. Γιατί, κατά τα άλλα, θα έπρεπε να λέμε «Porsche GmbH, Konstruktionen und Beratung für Motoren und Fahrzeuge».

Η γερμανική εταιρεία δεν έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, πρωτίστως φροντίζει να καινοτομεί στα δικά της αυτοκίνητα. Αυτό ισχύει και για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της τα οποία δεν πρέπει να έχουν απλώς σπορ χαρακτηριστικά, πρέπει να προσφέρουν και αυξημένη αυτονομία, σε σχέση με άλλα.

Όπως έγινε γνωστό, στην Porsche έχουν αρχίσει ήδη να εξελίσσουν νέα τεχνολογία και να κάνουν δοκιμές με μπαταρίες σταθερού ηλεκτρολύτη οι οποίες έχουν έως και 50% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα συγκριτικά με τις ιόντων λιθίου.

Οι μπαταρίες της Porsche Cayenne E-Hybrid.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Γερμανοί πειραματίζονται με συσσωρευτές οι οποίοι διαθέτουν ανόδια πυριτίου σε ποσοστό 80% αντί γραφίτη, τα οποία προσφέρουν έως και δέκα φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας, ενώ η φόρτισή τους από το 10%-80% επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας, σε ταχυφορτιστή, όπως ανακοινώνει η εταιρεία.

Πρακτικά, εφόσον εξελιχθεί η τεχνολογία, οι νέες μπαταρίες θα μπορούν να εξασφαλίζουν αυτονομία έως 1.300 χλμ. με μια πλήρη φόρτισή τους. Ο Μαξιμίλιαν Φίχτνερ, (Maximilian Fichtner) Διευθυντής στο Ινστιτούτο Έρευνας Helmholtz στην πόλη Ulm και καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Καρλσρούης, δήλωσε σχετικά: «Μεσοπρόθεσμα, μπορούμε να αναμένουμε έναν συνδυασμό νέας τεχνολογίας στη χημεία ανοδίων η οποία θα επιτρέπει τη δημιουργία κελιών χάρη τα οποία η αυτονομία θα μπορεί να φτάνει τα 1.300 χλμ.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται για «κόντρα» με Taycan η Lexus;
Αυτές είναι οι πιο σπάνιες Porsche προς πώληση
Έρχεται το οικογενειακό με τα 1.000+ άλογα!

Advertisement

 

 

Advertisement