Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Νέα τεχνολογία κινητήρων για περισσότερους ίππους

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Νέα τεχνολογία κινητήρων για περισσότερους ίππους

ΝΕΑ

Porsche: Νέα τεχνολογία κινητήρων για περισσότερους ίππους

ΝΕΑ

Η Porsche όπως φαίνεται συνεχίζει και ασχολείται με την εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, κάτι που πρέπει να κάνει όλους τους φίλους της «παραδοσιακής» αυτοκίνησης να χαίρονται.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα αίτηση για κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων από την Porsche, μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η Porsche κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μιας νέας τεχνολογίας που στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τη χρήση δύο προθαλάμων για την προετοιμασία του καύσιμου μίγματος. Αυτή η νέα τεχνολογία στοχεύει να βελτιώσει περαιτέρω τη διαδικασία ανάφλεξης και καύσης του καύσιμου μίγματος χρησιμοποιώντας προθαλάμους μέσα στον κυρίως θάλαμο καύσης.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Porsche, ένα μέρος του μίγματος αέρα-καυσίμου, ωθείται στον δεύτερο προθάλαμο κατά τη διάρκεια της διαδρομής συμπίεσης. Το καύσιμο αναφλέγεται μέσα στον δευτερεύοντα προθάλαμο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη καύση του. Από εκεί και μετά, η διαχείριση του όγκου του μίγματος είναι υπόθεση της διαμόρφωσης των προθαλάμων που οριστικοποιούν το σχήμα και τελικά την ιδανική καύση στον κυρίως θάλαμο.

Όπως σημειώνει το CarBuzz που ανακάλυψε στο Γερμανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων το θέμα, αυτό είναι αν μη τι άλλο μια απόδειξη πως η Porsche εξακολουθεί και ασχολείται με την εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με την Porsche, το αποτέλεσμα αυτής της νέας τεχνολογίας, είναι η αυξημένη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας.

Advertisement

Αυτό το σύστημα με τα πολλά στάδια «προετοιμασίας» του μίγματος, επιτρέπει υψηλότερη αναλογία αέρα-καυσίμου. Το νέο σύστημα ανάφλεξης χρησιμοποιεί ένα ξεχωριστό μπουζί συνδεδεμένο στον πρώτο και μικρότερο προθάλαμο, ενώ όπως υπογραμμίζεται από την Porsche, θα μπορούσε σε κάποιες εφαρμογές να διαθέτει και επιπλέον ψεκασμό καυσίμου για περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσης, ενώ φυσικά, μπορεί να λειτουργήσει άριστα και με e-fuel.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Human Horizons HiPhi X είναι νέος παίκτης στα ηλεκτρικά
Stellantis και BMW καλούν Panasonic
Το Audi Q5 Sportback δε… μασάει από Test (+video)