Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το οικογενειακό με τα 1.000+ άλογα!

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το οικογενειακό με τα 1.000+ άλογα!

ΝΕΑ

Έρχεται το οικογενειακό με τα 1.000+ άλογα!

ΝΕΑ

H εποχή που ένα σεντάν για πέντε επιβάτες θα ξεπερνούσε την Formula 1 σε επιδόσεις έχει ήδη φθάσει.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αντίληψή μας για τα αυτοκίνητα. Και μεταξύ άλλων να κάνει εφικτά απίστευτα νούμερα ιπποδυνάμεων και επιδόσεων που λίγα χρόνια πριν ανήκαν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Ήδη τα σύγχρονα supercars, εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά, έχουν ξεφύγει κατά πολύ από το όριο των 1.000 ίππων, αγγίζοντας και τους 2.000 ίππους όπως στην περίπτωση του Rimac.

Όμως και τα επιβατικά αρχίζουν να ξεφεύγουν από τα “γήινα” επίπεδα. Και πλέον τα 1.000 άλογα είναι μία υπόθεση στην οποία εμπλέκονται και μεγάλα sedan με θέσεις για 5 επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Μετά το Tesla Model S Plaid, σειρά έχει η Porsche για να δώσει την δική της απάντηση. Μία απάντηση που ετοιμάζει εδώ και λίγο καιρό με την κορυφαία έκδοση της Taycan.

H έκδοση αυτή έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία Taycan Turbo GT και μεταξύ άλλων θα έχει και σημαντικές αεροδυναμικές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα ένα μεγαλύτερο σπόιλερ εμπρός και μία τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος.

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται ότι θα έχει ένα αναβαθμισμένο σύστημα φρένων καθώς και πολλές άλλες αισθητικές και μηχανολογικές επεμβάσεις για πιο σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες ακριβείς ενδείξεις για την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Θα είναι πάντως σίγουρα πάνω από τους 760 ίππους της Taycan Turbo S η οποία επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα.

Οι φήμες πάντως θέλουν αυτή την πανίσχυρη Taycan να εφοδιάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία θα παράγουν ισχύ που θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Ο πήχης είναι βέβαια το Tesla Model S Plaid με τα 1.034 άλογα και το 0-96 χλμ/ώρα σε 1,99 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το σίγουρο είναι ότι η Porsche θα φέρει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί άμεσα απέναντι στο Tesla όχι μόνο για λόγους εντυπώσεων αλλά και ουσίας. Η Taycan είναι μία γνήσια Porsche σε όλα της, οπότε και αυτή η κορυφαία εκδοχή θα είναι ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είδε η Porsche Taycan 4 Cross Turismo στην Τασμανία (+video)
Tο Monster Truck πετάει πάνω από μια Porsche Taycan (+video)
H Alexandra Daddario εξηγεί τι σημαίνει Porsche Taycan (+video)