Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ετοιμάζεται για «κόντρα» με Taycan η Lexus;

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται για «κόντρα» με Taycan η Lexus;

Mobility

Ετοιμάζεται για «κόντρα» με Taycan η Lexus;

Mobility

Η Toyota μας προετοιμάζει για ένα νέο σπορ ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ, που με σήματα της Lexus θα μπορούσε να τοποθετηθεί «απέναντι» από τη δημοφιλή Porsche Taycan.

Advertisement
Advertisement

Με μια εικόνα-teaser η Toyota υποστηρίζει τη διάθεσή της να «κοντράρει» την Porsche σε πρώτη φάση, ενώ το πρωτότυπο του μοντέλου θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο.

Σε μια συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκαν διάφορά για το μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας από τον Κότζι Σάτο -που διαδέχτηκε τον Τογιόντα στη θέση του CEO της εταιρείας- προέκυψε και αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα. Το μοντέλο που απεικονίζεται, σε μια και μόνη εικόνα- teaser, μας δίνει το δικαίωμα να πιστέψουμε πως στα πλάνα της εταιρείας είναι να «συγκρουστεί» με την Porsche καθώς και άλλες κραταιές ευρωπαϊκές εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα του ηλεκτρικού τετράθυρου κουπέ άλλωστε, είναι κάτι που έχουμε δει μέχρι στιγμής κάμποσες φορές. Εν προκειμένω, η Toyota παρουσίασε την εικόνα που αποκαλύπτει ένα πολύ δυναμικό προφίλ σε ένα αυτοκίνητο που μοιάζει με την προηγούμενη περιγραφή (τετράθυρο κουπέ) και έχει να σήματα της Lexus- μια επιλογή που «ταιριάζει» στο σύνολο.

Το μεταξόνιο και οι διαστάσεις της καμπίνας μοιάζουν με αυτές ενός τετραθέσιου κουπέ το οποίο είναι ξεκάθαρο πως φέρει τα σήματα της Lexus- με το κεφαλαίο «L» να διακρίνεται στην πίσω κολώνα του αυτοκινήτου. Σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία που θα εφοδιάζει το μοντέλο, ξέρουμε ήδη πως η Toyota έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενός συστήματος που προσομοιώνει το χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement

Αυτό πιθανότατα θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα κάνουν το ηλεκτρικό αυτό τετράθυρο κουπέ να ξεχωρίζει. Οι πληροφορίες από την Ιαπωνία πάντως, κάνουν λόγο για προχωρημένα στάδια προετοιμασίας του αυτοκινήτου, που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το ερχόμενο Φθινόπωρο για να το δούμε σε μορφή πρωτοτύπου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lexus με το νέο LM τερματίζει την πολυτέλεια
Νέα εμφάνιση για τα Lexus LC και LC Convertible
Το Yoke του Lexus RZ είναι καλύτερο από αυτό της Tesla (+video)