Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο νέο στοιχείο θα έχει η επόμενη S-Class

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο νέο στοιχείο θα έχει η επόμενη S-Class

ΝΕΑ

Ποιο νέο στοιχείο θα έχει η επόμενη S-Class

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε πρόσφατα το πρωτότυπο Vision One-Eleven από το οποίο θα χρησιμοποιήσει κάποια στοιχεία του και στο κορυφαίο μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, το πρωτότυπο Vision One-Eleven δημιουργήθηκε για μας προϊδεάσει για τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, ανεξαρτήτως κατηγορίας στην οποία θα εντάσσονται.

Σύμφωνα (επαναλαμβανόμαστε) με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας δεν θα περιοριστούν μόνο σε αυτά αναφορικά με τα οχήματα στα οποία θα εφαρμόσουν στοιχεία από το πρωτότυπο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμά της, η καινούργια S-Class ενδεχομένως να διαθέτει τιμόνι το οποίο θα μοιάζει με αυτό του Vision One-Eleven.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των πληροφοριών, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz θα προσπαθήσουν να ανανεώσουν το κορυφαίο μοντέλο τους σε όλους τους τομείς, κάτι που σημαίνει και στο εσωτερικό του και στο ταμπλό.

Πέραν αυτού, θέλουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη τάση που διαφαίνεται να δημιουργείται από άλλους κατασκευαστές (π.χ. Tesla, Toyota) αναφορικά με το σχήμα που θα έχει το τιμόνι στα δικά τους καινούργια μοντέλα και το οποίο είναι αυτό που προσδιορίζεται με τη λέξη «yoke».

Advertisement

Στη Mercedes-Benz πιστεύουν ότι τo παραλληλόγραμμο σχήμα του, αντί του κυκλικού, επιτρέπει την καλύτερη ορατότητα του οδηγού προς τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων.

Advertisement

Στο δημοσίευμα αφήνεται να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένου σχήματος τιμόνι θα εφαρμοστεί στην επόμενη γενιά της S-Class τόσο στην έκδοση με τον θερμικό κινητήρα όσο και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQS. Το καινούργιο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2027, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν.

Τέλος, η τεχνολογία που θα εφαρμοστεί στο τιμόνι θα είναι «by wire», θα έχει μεταβαλλόμενο βάρος αναφορικά με την αίσθηση που θα παρέχει στον οδηγό και δεν θα έχει την κλασική διάταξη με τη σχετική κολώνα.

Επίσης, η Mercedes-Benz σκοπεύει να διατηρήσει τους φυσικούς διακόπτες ενσωματωμένους σε αυτό για τον διευκολύνει στο έργο του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-Benz Vision One-Eleven δείχνει τις ηλεκτρικές AMG
Αυτή η Mercedes είναι κυριολεκτικά μοναδική!
H Mercedes G 500 αποχαιρετά τον V8 με μια σπέσιαλ έκδοση