Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Ξεκινά τη χρήση AI

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz: Ξεκινά τη χρήση AI

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Ξεκινά τη χρήση AI

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz επεκτείνει περαιτέρω τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και την ενσωματώνει στον φωνητικό έλεγχο των οχημάτων της, ως επόμενο βήμα.

Advertisement
Advertisement

Με την προσθήκη του ChatGPT, ο φωνητικός έλεγχος μέσω του Hey Mercedes του Voice Assistant MBUX θα γίνει ακόμα πιο διαισθητικός.

Ένα προαιρετικό πρόγραμμα beta θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου 2023 στις ΗΠΑ για περισσότερα από 900.000 οχήματα εξοπλισμένα με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX .

Οι πελάτες μπορούν να συμμετέχουν μέσω της εφαρμογής Mercedes me ή απευθείας από το όχημα χρησιμοποιώντας τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes, I want to join to the beta programme» .

Advertisement
Advertisement

Η διάθεση του προγράμματος beta θα γίνει μέσω του αέρα. Η Mercedes-Benz ενσωματώνει το ChatGPT μέσω της Υπηρεσίας Azure OpenAI, αξιοποιώντας τις επιχειρηματικές δυνατότητες της πλατφόρμας cloud και AI της Microsoft.

Το Mercedes-Benz MBUX Voice Assistant έχει ήδη θέσει βιομηχανικά πρότυπα και είναι γνωστό για τη διαισθητική λειτουργία του και το μεγάλο χαρτοφυλάκιο εντολών. Ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για αθλητικά γεγονότα και τα καιρικά φαινόμενα, να έχουν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το περιβάλλον τους ή ακόμα και να ελέγχουν τα «έξυπνα σπίτια τους».

Το ChatGPT συμπληρώνει τον υπάρχοντα διαισθητικό φωνητικό έλεγχο μέσω του Hey Mercedes.

Advertisement

Ενώ οι περισσότεροι βοηθοί φωνής περιορίζονται σε προκαθορισμένες εργασίες και απαντήσεις, το ChatGPT αξιοποιεί ένα νέο γλωσσικό μοντέλο, για να βελτιώσει σημαντικά την κατανόηση της φυσικής γλώσσας και να επεκτείνει τα θέματα στα οποία μπορεί να ανταποκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημαντική διάκριση για τη Mercedes Benz Hellas
To MBUX Multimedia της νέας Mercedes EQB (+video)
To trailer της Mercedes Benz EQA (+VIDEO)

Advertisement