Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινητή βίλα βασισμένη σε φορτηγό της Mercedes

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινητή βίλα βασισμένη σε φορτηγό της Mercedes

ΝΕΑ

Κινητή βίλα βασισμένη σε φορτηγό της Mercedes

ΝΕΑ

Το Mercedes SOD Peak 8×6 είναι ένα πολυτελές σπίτι με 8 ρόδες και μαρμάρινη τουαλέτα.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί θα γνωρίζετε ότι στην γκάμα της Mercedes-Benz υπάρχει από το 2013 ένα φορτηγό βαρέως τύπου το οποίο ονομάζεται Arocs. Το φορτηγό είναι διαθέσιμο με τέσσερις άξονες, 8 ρόδες και κίνηση στους 6 τροχούς με το βάρος του να κυμαίνεται από 18 έως 41 τόνους.

Το βαρύ φορτηγό της Mercedes κινείται από έναν diesel κινητήρα απόδοσης 625 ίππων και σχεδόν 3.000 Nm ροπής. Μέχρι εδώ όλα καλά. Στο δρόμο όμως του Arocs βρέθηκε η εταιρεία Stone Offroad Design η οποία ειδικεύεται στα τροχοκινούμενα με έδρα τη Γερμανία.

Η εταιρεία λοιπόν από το Μόναχο πήρε ένα Arocs και το μετέτρεψε σε μια πολυτελέστατη βίλα! Στο εσωτερικό της… βίλας συναντάμε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και επιπλέον δύο μονά κρεβάτια. Η κουζίνα και η τραπεζαρία είναι φτιαγμένη από πολυτελή υλικά με αμέτρητους αποθηκευτικούς χώρους και κρυφές τεχνολογίες παροχής ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, ένα ηλιακό πάνελ 1,6 kW και μια γεννήτρια 150 A έχουν την ευθύνη τροφοδοσίας των συσκευών, ενώ ένα δοχείο 1.000 λίτρων παρέχει νερό. Υπάρχει φυσικά και ζεστό νερό μέσω ενός θερμοσίφωνα 16 λίτρων. Για την θέρμανση και ψύξη του σπιτιού συνδυάζονται ο κινητήρας diesel του οχήματος, ο κλιματισμός και ένα σύστημα επιδαπέδιας θέρμανσης.

Advertisement

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της κινούμενης βίλας είναι η τουαλέτα η οποία είναι καλυμμένη από λευκό μάρμαρο. Όσο για την τιμή της Mercedes SOD Peak 8×6, αυτή φτάνει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία. Μια χαρά για ένα… ταπεινό τροχοκινούμενο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz: Ξεκινά τη χρήση AI
Το τροχόσπιτο αυτό μοιάζει με… USB (+video)
Το πιο πολυτελές τροχόσπιτο στον κόσμο είναι διώροφο (video)