Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-Benz Vision One-Eleven δείχνει τις ηλεκτρικές AMG

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Mercedes-Benz Vision One-Eleven δείχνει τις ηλεκτρικές AMG

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz Vision One-Eleven δείχνει τις ηλεκτρικές AMG

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο είναι εμπνευσμένο από ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που έχει παρουσιάσει η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον των Mercedes-AMG είναι ηλεκτρικό και η γερμανική εταιρεία παρουσίασε ένα πρωτότυπο που κατά κάποιον τρόπο μας δείχνει την εξέλιξη των πιο σπορ μοντέλων της αλλά και παίρνει το νήμα από το ένδοξο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα από την εμβληματική C111 των δεκαετιών του ’60 και του ’70 που ναι μεν δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή αλλά έχει στο παλμαρέ της πολλά ρεκόρ.

Το νέο μοντέλο μπορεί στην ουσία να έχει το ίδιο όνομα αλλά η επωνυμία του είναι η πιο μοντέρνα Vision One-Eleven, ενώ ακόμα και το πορτοκαλί χρώμα αποτελεί εξέλιξη του αρχέτυπου.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση ακολουθεί τη λογική του One Bow Design, το ύψος είναι μόλις 1,17 μέτρα (μήκος 4,60) και φυσικά δεν λείπουν ούτε οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω αλά φτερά γλάρου και αποκαλύπτουν ένα φουτουριστικό εσωτερικό -τα γυαλία AR είναι απολύτως απαραίτητα- με τα καθίσματα με τις ρετρό ασημένιες επενδύσεις να είναι βιδωμένα στο δάπεδο.

Προκειμένου ο οδηγός να βρει τη θέση που του ταιριάζει ρυθμίζεται τόσο το τιμόνι όσο και τα πεντάλ.

Advertisement

Χαρακτηριστικές είναι και οι ζάντες των 22 ιντσών με τα θηριώδη ελαστικά (275/35 μπροστά και 315/30 πίσω).

Από το αρχέτυπο είναι εμπνευσμένη και η διαμόρφωση του εμπρός όσο και του πίσω μέρους της Vision One-Eleven με το μοτίνο των pixels που επαναλαμβάνεται και στο εσωτερικό. Όσο για την πολύ χαμηλά τοποθετημένη “μάσκα” είναι στην ουσία μια οθόνη.

Advertisement

Η πρόωση εξασφαλίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες αξονικής ροής που έχουν εξελιχθεί από την εξειδικευμένη βρετανική εταιρεία Yasa που ανήκει στον όμιλο της Mercedes. Και η οποία αναφέρει πως οι κινητήρες αξονικής ροής της ζυγίζουν το 1/3 σε σχέση με τους συμβατικούς, ενώ οι μικρές τους διαστάσεις εξασφαλίζουν και χώρο για τις αποσκευές στο πίσω μέρος της Vision One-Eleven.

Ιδιαίτερα εξελιγμένη είναι και η μπαταρία με τα υδρόψυκτα κυλινδρικά στοιχεία και νέα χημεία που έχει εξελιχθεί από την ομάδα F1 της Mercedes.

Advertisement

Η γερμανική εταιρεία δεν ανακοινώνει αποδόσεις αλλά αναφέρει απλά πως η ισχύς θα είναι στα επίπεδα αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αεροδυναμική σχεδίαση με την εκτεινόμενη πίσω αεροτομή να αυξάνει σημαντικά την κάθετη δύναμη, ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο διαχύτης.

Για να γιορτάσει πάντως την παρουσίαση της πραγματικά εντυπωσιακής Vision One Eleven η Mercedes έχει δημιουργήσει και μια σειρά αξεσουάρ με την ίδια ονομασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος Ελληνας αγόρασε αυτή την υπέρ-Mercedes
Δοκιμή: Mercedes EQS 580 4Matic
Η Mercedes σημαδεύει την Tesla