ΝΕΑ

Vision One-Eleven: Το ένδοξο παρελθόν οδηγός για το μέλλον

Ελλάδα 21:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vision One-Eleven: Το ένδοξο παρελθόν οδηγός για το μέλλον

ΝΕΑ

Vision One-Eleven: Το ένδοξο παρελθόν οδηγός για το μέλλον

ΝΕΑ

Πριν από μερικές ημέρες, η Mercedes-Benz αποκάλυψε ένα εκπληκτικό πρωτότυπο. Το Vision One-Eleven  αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο εμβληματικά και πειραματικά μοντέλα από το παρελθόν, το C 111.

Advertisement
Advertisement

Πέρα, όμως, από την ωδή στον προκάτοχό του, το νέο πρωτότυπο, όπως ακριβώς συνέβη και πριν από μισό και πλέον αιώνα με το C111, είναι ένας «φάρος» για το ηλεκτρικό μέλλον της επόμενης γενιάς AMG και όχι μόνο.

Το τελευταίο έργο της γερμανικής μάρκας έκανε μια… τολμηρή δήλωση ως μια φουτουριστική και ηλεκτρισμένη επανερμηνεία του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή των πιο επαναστατικών τεχνολογιών της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όπως οι κινητήρες Wankel και turbo diesel και τα αμαξώματα με βάση τα πολυμερή.

Advertisement
Advertisement

Το 1969, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Mercedes-Benz έκλεψε την παράσταση με το άκρως εντυπωσιακό C111 Concept.

Το αρχικό C111 Concept εφοδιαζόταν με περιστροφικό κινητήρα Wankel, αλλά τα λιγοστά αυτοκίνητα δοκιμή που παράχθηκαν υιοθέτησαν ισχυρούς πετρελαιοκινητήρες.

 

Advertisement

Το τελευταία μάλιστα C111/III του 1979, με V8 turbo diesel, έφτανε την τελική ταχύτητα των 250 χιλιομέτρων/ώρα.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, το Vision One-Eleven δεν είναι απλώς ένας νοσταλγικός φόρος τιμής, αλλά μια οραματική δήλωση του τι μπορεί να πετύχει η Mercedes-Benz όσον αφορά τη σχεδίαση, τις επιδόσεις και την καινοτομία.

Advertisement

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο παρουσιάζει μια κομψή και δυναμική σχεδιαστική γλώσσα με ένα τόξο που συνδυάζει μυώδεις γραμμές και κομψές καμπύλες, ένα εσωτερικό σαν lounge με προηγμένη εμπειρία χρήστη που ενσωματώνει απρόσκοπτα την τεχνολογία και την άνεση, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό και αποδοτικό πλήρως ηλεκτρικό επόμενης γενιάς σύστημα κίνησης που αναπτύχθηκε παράλληλα με την YASA.

Advertisement

Έναν αξιόπιστο βρετανικό κατασκευαστή ηλεκτρικών κινητήρων, ο οποίος έγινε θυγατρική της Mercedes-Benz AG το 2021.

YASA και AMG συνεργάστηκαν και για την εξέλιξη των μπαταριών, χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία και από τη Formula 1, που μέσω του Vision One-Eleven, θα βρουν εφαρμογή και στ’ άλλα αυτοκίνητα επιδόσεων της μάρκας. Οι μπαταρίες αυτές εξασφαλίζουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, πιο γρήγορη φόρτιση και βελτιωμένη θερμική σταθερότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα δυνατό… σερβίς από τον Φέντερερ και τη Mercedes
Η τύχη της Aston Martin χωρίς τη Mercedes-Benz
H Mercedes-Benz Vision One-Eleven δείχνει τις ηλεκτρικές AMG